Prefectul Capitalei a solicitat DSP o analiza privind incidenta cazurilor de Covid si rata de vaccinare

22/03/2021
Prefectul Capitalei a solicitat DSP o analiza privind incidenta cazurilor de Covid si rata de vaccinare

Prefectul Capitalei a solicitat DSP o analiza privind incidenta cazurilor de Covid si rata de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prefectul-capitalei-a-solicitat-dsp-o-analiza-privind-incidenta-cazurilor-de-covid-si-rata-de-vaccinare/

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a solicitat Directiei de Sanatate Publica o analiza in ce priveste rata de incidenta, presiunea asupra spitalelor sau rata de vaccinare, pentru a fi luate cele mai bune masuri de contracarare e pandemiei in Bucuresti.

Declaratiile au fost facute, pentru Digi FM, la finalul unei sedinte desfasurate la Prefectura Capitalei, cu participarea reprezentantilor DSP si INSP.

Prefectul a declarat ca in cadrul intalnirii nu au fost formulate propuneri concrete, dar ca s-a discutat despre o serie de date privind pandemia, precum rata de infectare, de mortalitate, traficul intre Bucuresti si localitatile sau judetele limitrofe, gradul de conformare in transportul comun sau in restaurante.

“Am discutat atat cu specialistii de pe zona de sanatate publica – epidemiologi si medici de la DSP si INSP – cat si cu Politia Capitalei, Jandarmeria pe tot ce inseamna masuri de prevenire a raspandirii virusului. Voi comunica, evident, si cu prefectul de Ilfov, cu prim-ministrul, cu ministrul de Interne, iar maine astept o analiza pe toate elementele – pentru ca nu e vorba doar de rata de incidenta. Medicii se uita la presiunea care este asupra spitalelor, la numarul de medici, de vaccinari, incidenta infectarilor in general pe populatie si maine vor veni cu o analiza, cu date concrete si pe baza analizei respective sper eu sa putem sa luam cele mai bune masuri. (…) O analiza pe toate elementele pe care le presupune legea am cerut-o de la DSP pentru maine”, a precizat prefectul citat si de Agerpres.

Potrivit acestuia, carantinarea este una dintre masurile posibile, avand in vedere ca aceasta este prevazuta de lege.

Totodata, el a precizat ca depasirea incidentei de 6 cazuri la mia de locuitori nu inseamna ca Bucurestiul va intra in mod automat in carantina.

Etichete: prefect bucuresti, rata de infectare capitala, rata de vaccinare bucuresti

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: