Prefect Timis: Prejudiciu de peste 1,37 milioane de lei la centrele de permanenta

22/07/2022
Prefect Timis: Prejudiciu de peste 1,37 milioane de lei la centrele de permanenta

Prefect Timis: Prejudiciu de peste 1,37 milioane de lei la centrele de permanenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prefect-timis-prejudiciu-de-peste-137-milioane-de-lei-la-centrele-de-permanenta/

Raportul comisiei mixte de control al Centrelor de Permanenta din Timis arata un prejudiciu de peste 1.300.000 lei, potrivit prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu.

“Valoarea prejudiciului (sume nejustificate) pe anul 2021 este de 1.372.920 lei, reprezentand 26% din totalul sumelor alocate pentru cheltuielile administrative.”, scrie prefectul Mihai Ritivoiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Timisul are 47 de centre de permanenta (unul la 14.500 de locuitori), in timp ce restul tarii are in total doar 355 de centre (unul la 54.924 locuitori).

“Avem de trei ori mai multe centre decat ceilalti.”, mai spune Ritivoiu, care adauga ca, in Cluj, judet comparabil cu Timisul, sunt doar 4 centre de permanenta.

“Avem centre de permanenta infiintate haotic prin judet. In zona de est, de la Racovita pana la Margina, nu e niciunul. In schimb, exista centre in doua comune vecine, la o distanta de 4 kilometri.” mai afirma prefectul, care subliniaza ca repartitia centrelor in zona urbana este foarte densa,

Potrivit acestuia, 17 sunt in Timisoara, 4 in Lugoj, in conditiile existentei de spitale cu sectii de Urgenta. Trei centre din Timisoara sunt la cate 500 metri unul de altul, iar intre alte doua este o distanta de zece minute pe jos.

Oficialul mai scrie ca exista centre cu o medie 3-4 pacienti / zi. Un centru din zona rurala nu a putut justifica 110.000 din cei 112.000 lei primiti. Centrele de permanenta vor costa Timisul in 2022 aproximativ 35 milioane de lei.”

De altfel, prefectul judetului Timis a spus si ce este de facut in aceasta situatie:

• Analiza stricta care poate incepe doar acum, odata finalizat controlul si avand toate informatiile pe masa
• Consultarea tuturor celor implicati: Minister, DSP, Casa de Asigurari, Medici de Familie, Urgenta, Ambulanta
• Elaborarea de propuneri legislative, promovarea centrelor in randul cetatenilor
• In mod clar, intentionez sa reducem numarul de centre de permanenta pana in media nationala.

“Sistemul centrelor de permanenta este o solutie extrem de buna. Depindem de noi toti sa o facem eficienta si economica.”, a mai afirmat Mihai Ritivoiu.

Etichete: centre de permanenta, centre de permanenta timis, prefect timis mihai ritivoiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: