Predispozitia la diabet se poate depista cu multi ani inainte ca boala sa se instaureze

05/09/2014

Predispozitia la diabet se poate depista cu multi ani inainte ca boala sa se instaureze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/predispozitia-la-diabet-se-poate-depista-cu-multi-ani-inainte-ca-boala-sa-se-instaureze/

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaEste bine cunoscut faptul ca diabetul este o boala legata si de obezitate. Un stil de viata sedentar si o dieta plina de zahar si alimente cu nivel crescut de grasime duce la obezitate, care provoaca stres suplimentar asupra corpului. Procesele interne nu numai ca devin mai lente, dar de la un timp si nivelul de glucoza devine mai greu de controlat. Un nou studiu al oamenilor de stiinta britanici sugereaza ca diabetul ar putea fi detectat cu mult inainte sa apara modificari ale glicemiei.

Biomarkerii din sange care prevestesc diabetul apar inainte de hiperglicemie

Diabetul este caracterizat prin rezistenta la insulina sau incapacitatea organismului de a utiliza insulina, un hormon secretat de pancreas, pentru a transfera in mod corespunzator glucoza din sange spre celulele musculare și pentru a fi transformata in energie.

Nivelurile de glucoza din sange Spike, dupa masa, sunt folosite de  organism pentru a contracara efectul de „prea multa glucoza”, numit hiperglicemie, care poate provoca dificultati de respiratie, senzatie de gura uscata, greata și varsaturi, și in cele din urma o coma diabetica (cetoacidoza). Diagnosticele pentru diabet de tip 2 au la baza detectarea hiperglicemiei.

Cu toate acestea,conform unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatile din Manchester si Kings College din Londra, s-a constatat ca biomarkerii in sange apar cu mult inainte de hiperglicemie.

“Am constatat ca mai multe grupe din metabolismul grasimilor legate de grasimea corporala, s-au schimbat in sange, așa cum s-a constatat si cu alte grupe, inclusiv aminoacizii și intr-o oarecare masura vitamina D, inainte ca nivelurile de glucoza sa creasca  “, a declarat autorul principal al studiului J. Kennedy Cruickshank, profesor de medicina cardiovasculare și diabet zaharat de la Divizia de Nutritie de la Kings College din Londra.

De asemenea, acesta mai spune intr-un comunicat de presa ca “vasele de sange devin deteriorate, ca parte a conditiei, dar probleme in vase apar inainte de observarea  seturilor de zahar din sange din timpul perioade de prediabet.”

Oamenii cu risc de diabet pot fi preveniti din timp pentru a-si schimba stilul de viata

Profesorul Cruickshank, citat de Daily Mail, a mai spus ca dupa diagnosticarea de diabet zaharat cu testele de glucoza, multi pacienti constata ca deja au suferit daune ale vas de sange. 

Echipa sa lucreaza in prezent pentru continuarea cercetarilor in speranta de a detecta exact ce biomarkerilor si cai chimice se pot gasi pentru sanatatea vaselor de sange.  Astfel, se pot identifica exact pacientii cu risc cu mult timp inainte de a dezvolta diabetul zaharat.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: