Precizari privind tratamentele oncologice si cele pentru psoriazis cronic sever (CNAS)

28/10/2019

Precizari privind tratamentele oncologice si cele pentru psoriazis cronic sever (CNAS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/precizari-privind-tratamentele-oncologice-si-cele-pentru-psoriazis-cronic-sever-cnas/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a facut, pe site-ul propriu, cateva precizari despre tratamentul cu Panobinostatum – aria terapeutica oncologie si Ustekinumab – aria terapeutica psoriazis cronic sever (in placi) incepand cu 01.11.2019.

1. In Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr. 842 din 16.10.2019 a fost publicata Hotararea de Guvern nr 753/2019 privind modificarea si completarea anexei la HG nr 720/2008 cu modificarile si completarile ulterioare, prin care, incepand cu 01.11.2019, pentru medicamentele DCI Panobinostatum si DCI Ustekinumab a fost eliminata adnotarea Ω, adnotare specifica medicamentelor incluse conditionat in Lista in baza unor contracte cost volum.

2. Incepand cu data de 01.11.2019, in conformitate cu prevederile protocoalelor terapeutice specifice aprobate prin Ordinul MS/CNAS nr 1301/500/2008 cu modificarile si completarile ulterioare si in baza formularelor specifice aprobate prin Ordinul CNAS nr 141/2017 cu modificarile si completarile ulterioare, transmise si confirmate in PIAS, vor beneficia de tratament cu DCI Panobinostatum sau DCI Ustekinumab (in psoriazis cronic sever) toti pacientii care indeplinesc conditiile de eligibilitate pentru includerea in tratament (pacientii nou diagnosticati + pacientii eligibili deja inclusi in tratament in baza contractelor cost volum).

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

3. Prescriptiile medicale electronice emise de medicul curant ca si prescriptii de tip cost –volum pana la data de 31.10.2019 inclusiv si neeliberate de farmacii pana la aceasta data, nu vor mai mai putea fi eliberate incepand cu 01.11.2019, fiind necesara emiterea de catre medicul curant a unei noi prescriptii medicale electronice obisnuite.

4. Incepand cu data de 01.11.2019, avand in vedere prevederile art 2 alin (1) din anexa nr 36 la Ordinul MS/CNAS nr 397/836/2018 cu modificarile si completarile ulterioare si ale art 32 lit g) din Ordinul CNAS nr 245/2017 cu modificarile si completarile ulterioare, perioada de prescriere a medicamentelor Ustekinumab si Panobinostatum poate fi de până la 90/91/92 de zile, perioada stabilită de comun acord de medicul prescriptor si asiguratul beneficiar al prescriptiei medicale, tinand cont de starea bolnavului la momentul prescrierii si prognosticul bolii.

Etichete: CNAS, tratament oncologic, tratament psoriazis cronic sever, prescriptii medicale electronice

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza