Precizari privind activitatea furnizorilor de servicii medicale cu certificate digitale noi (CNAS)

21/06/2018

Precizari privind activitatea furnizorilor de servicii medicale cu certificate digitale noi (CNAS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/precizari-privind-activitatea-furnizorilor-de-servicii-medicale-cu-certificate-digitale-noi-cnas/


Deoarece unele case de asigurari de sanatate au semnalat ca in Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) nu pot fi inregistrate certificate digitale noi pentru acei furnizori de servicii medicale ale caror certificate anterioare au ajuns la limita de valabilitate, CNAS precizeaza ca printr-un Ordin al Presedintelui institutiei va fi stabilita procedura de transmitere in sistemul informatic a serviciilor acordate in aceasta perioada, precum si a serviciilor aferente lunii mai a.c. care nu au putut fi raportate in luna iunie de furnizorii respectivi, transmite institutia intr-un comunicat.

Ordinul Presedintelui CNAS va fi emis in conformitate cu dispozitiile art. 207-210 din Anexa 2 la Hotararea Guvernului nr. 140/2018 (pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018 – 2019) si cu dispozitiile art. 39-42 din Hotararea Guvernului nr. 155/2017 (privind aprobarea programelor nationale de sanatate pentru anii 2017 si 2018).

“Totodata, mentionam ca in prezent se fac demersuri pentru solutionarea problemei informatice semnalate, conform atributiilor dezvoltatorilor de software aflati in relatii contractuale cu CNAS”,se mai precizeaza in comunicat.

Din informatiile detinute pana in prezent de CNAS rezulta ca aceasta problema afecteaza circa 1% din furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate, mai scrie conform sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. stoica gheorghita says:

    nici înlocuitorului care are semnatura veche nu i vede semnatura când inlocuieste pe cel cu semnatura noua.e cazul meu.deci colrga va ramane cu servicii nedecontate ?

  2. Hanta G says:

    CNAS da dovada luna de luna ca isi bate joc de pacienti si mai ales de medicii de familie. Este o ticalosie sa impui un sistem informatic ce este mai mult blocat… Dupa ce ca plata serviciilor este o bataie de joc, zilnic sistemul se blocheaza… Daca siui nu merge ei isi iau salariile de doua ori mai mari decat bugetul total al multor cabinete…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: