Precizari despre procedura de preparare si administrare a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/ BioNTech

06/01/2021

Precizari despre procedura de preparare si administrare a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/ BioNTech

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/precizari-despre-procedura-de-preparare-si-administrare-a-vaccinului-anti-covid-dezvoltat-de-pfizer-biontech/

Comitetul national pentru coordonarea vaccinarii anti-COVID a dat publicitatii o serie de precizari legate de procedura de preparare si administrare a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/ BioNTech:

1. Vaccinul BioNTech-Pfizer trebuie diluat cu 1,8 mililitri de ser fiziologic folosind o seringa de volum mare. Introducerea lichidului in fiola de vaccin conduce la cresterea presiunii, iar pentru a compensa acest lucru, procedura prevede ca, utilizand aceeasi seringa de volum mare, sa fie extrasi din fiola 1,8 mililitri de aer. Cu seringa de volum mare, este extras doar aerul in exces pentru egalizarea presiunii.

2. Dupa egalizarea presiunii, din flacon se extrage, pe rand, cu seringi diferite de volum mic (seringi de administrare) cate o doza de 0,3 mililitri.

3. Administrarea propriu-zisa a vaccinului se face cu o seringa separata, de volum mic (seringa de administrare mai sus mentionata), necesara pentru a putea masura corect cei 0,3 mililitri aferenti unei doze. Aceasta este doza administrata intramuscular fiecarei persoane. Seringa utilizata pentru administrare nu este in nici un caz goala.

4. Dupa administrarea vaccinului unei persoane, seringa de administrare se arunca.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Neoplazii mieloproliferative

“Continuturile care s-au raspandit in mediul online sustin, in mod fals si inselator, ca in seringa de volum mare s-ar extrage, de fapt, vaccinul diluat din fiola pentru a fi aruncat. Repetam, cu seringa de volum mare, este extras doar aerul in exces pentru egalizarea presiunii. Dupa extragerea aerului, in fiola de vaccin raman dozele care se extrag apoi in vederea administrarii (cate 0,3 mililitri/ administrare).”, se mai precizeaza in informarea citata.

Etichete: administrare vaccin anti-covid, preparare vaccin, cum se administreaza vaccinul anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Florin Citu: Romania are o campanie de vaccinare de succes

Urmasii salariatilor din sistemul sanitar, decedati in urma infectiei cu SARS-CoV-2, vor beneficia de pensie

CMR si CMMB atrag atentia ca medicii trebuie sa prescrie tratamente conform ghidurilor si protocoalelor in vigoare

Autoritatile iau in calcul un nou algoritm privind evolutia cazurilor de Covid-19

Focar cu noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie, la o scoala din Bucuresti