PNRR | Rafila: In momentul de fata avem, pe sanatate, 3.500 de proiecte in derulare

18/12/2023
PNRR | Rafila: In momentul de fata avem, pe sanatate, 3.500 de proiecte in derulare

PNRR | Rafila: In momentul de fata avem, pe sanatate, 3.500 de proiecte in derulare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pnrr-rafila-in-momentul-de-fata-avem-pe-sanatate-3-500-de-proiecte-in-derulare/

Ministerul Sanatatii a marcat doi ani de implementare a proiectelor majore din sistemul de sanatate in cadrul evenimentului “PNRR: un salt istoric pentru sanatate in Romania”, organizat cu sprijinul Biroului OMS Romania.

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, un numar de 3.500 de proiecte in domeniul sanatatii, finantate prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), sunt in derulare, in prezent, in Romania. Cele 3.500 de proiecte totalizeaza 11 miliarde de lei.

“In momentul de fata avem in Romania, pe sanatate, 3.500 de proiecte in derulare, proiecte de investitii majore care vor schimba in scurt timp – in unul, doi, trei ani – fata sistemului de sanatate din Romania. Si nu avem doar cabinete de medici de familie, avem si centre comunitare integrate, avem ambulatorii de specialitate, avem sectii de neonatologie si, poate, ceea ce este cel mai spectaculos si mai semnificativ pentru public, sunt multe spitale care au inceput sa se construiasca in Romania. In plus, reforma sistemului de sanatate este un proces la care lucram impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii”, a declarat Rafila, in cadrul unei declaratii de presa.

Potrivit Ministerului Sanatatii, reformele si investitiile in sanatate din ultimii doi ani sunt rezultatul muncii si a parteneriatul de succes impreuna cu profesionistii din sistemul medical, institutiile partenere, organizatii neguvernamentale si mass-media.

“Alaturi de acestia, vom realiza o trecere in revista a proiectelor demarate in ultimii doi ani pentru imbunatatirea sistemului de sanatate si ii vom celebra pe cei care muncesc zi de zi pentru o Romanie mai sanatoasa.”, a transmis MS, intr-un comunicat.

Etichete: PNRR, proiecte PNRR, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: