PNRR | Ministrul Sanatatii a semnat contracte de aproape 300 milioane de euro

20/03/2023
PNRR | Ministrul Sanatatii a semnat contracte de aproape 300 milioane de euro

PNRR | Ministrul Sanatatii a semnat contracte de aproape 300 milioane de euro

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pnrr-ministrul-sanatatii-a-semnat-contracte-de-aproape-300-milioane-euro/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a semnat patru contracte de finantare pentru infrastructura spitaliceasca noua, din cadrul PNRR, din judetele Mures, Bistrita-Nasaud, Cluj si Alba, in valoare totala de aproximativ 300 de milioane de euro.

“Patru obiective majore in infrastructura spitaliceasca, in valoare aproape de 300 de milioane de euro, sunt primele contracte de construire pe care le semnam aici, in Transilvania. Sunt deopotriva bucuros, dar si emotionat pentru ca da un semnal extrem de puternic ca ne intereseaza sanatatea oamenilor din Romania, sanatatea comunitatilor, iar acest lucru incerc sa il fac cu toata responsabilitatea si cu detasare, daca vreti, de foarte multe aspecte politice si politicianiste pe care le-a aratat de-a lungul timpului viata si care nu au dus intotdeauna la progres. Administratia Ministerului Sanatatii, care stiti ca este social-democrata, nu tine cont decat de un singur lucru, de interesul cetatenilor si de sanatatea comunitatilor, iar acest lucru l-am dovedit totdeauna (…). Parteneriatul Ministerului Sanatatii cu universitatile de medicina si farmacie arata ca noi nu ne dorim doar investitii si dotarea cu aparatura medicala, ele trebuie puse in functiune de profesionisti. Fara universitatile si facultatile de medicina nu o sa reusim sa facem acest lucru”, a declarat Alexandru Rafila la evenimentul organizat la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ‘George Emil Palade’, potrivit Agerpres.

In cadrul festivitatii, ministrul Sanatatii a semnat cu managerul IUBCvT Targu Mures, dr. Mariana-Anisoara Ciorba, contractul in valoare de 105.841.529,64 euro (fara TVA) pentru proiectul ‘Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures’.

De asemenea, Emil Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a semnat contractul in valoare de 82.939.073,64 euro (fara TVA) pentru extinderea pavilionului Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, prin construirea unei cladiri noi.

S-a mai semnat contractul de relocare si modernizare a activitatii sectiei de oncologie si infiintarea compartimentului de cardiologie interventionala la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, in valoare de 47.092.679,72 euro (fara TVA), a fost semnat de Simona Diana Marza, managerul institutiei.

Un alt contract a fost semnat cu prof. dr. Claudia Diana Gherman, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, in valoare de 39.219.840,61 euro (fara TVA), pentru proiectul ‘Recompartimentare cladire existenta si extindere cu un corp nou – Sectia clinica Neurochirurgie – Centru de Patologie Vasculo-Cerebrala si Neurochirurgie la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj’.

 

Etichete: PNRR, contracte semnat PNRR, investitii PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: