PNRR | Incep lucrarile la 20 din cele 27 de spitale acceptate pentru finantare

22/05/2024
PNRR | Incep lucrarile la 20 din cele 27 de spitale acceptate pentru finantare

PNRR | Incep lucrarile la 20 din cele 27 de spitale acceptate pentru finantare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pnrr-incep-lucrarile-la-20-din-cele-27-de-spitale-acceptate-pentru-finantare/

Lucrarile la 20 de spitale din cele 27 de obiective acceptate la finantare din PNRR vor incepe imediat, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Sunt spitale din PNRR, incep lucrarile imediat la 20 din cele 27 de obiective care au fost acceptate pentru finantare. Sunt unii care au anumite intarzieri si sigur ca lucrul acesta o sa fie evaluat nu peste mult timp. Bineinteles, investim in medicina de familie, centrele comunitare integrate, ambulatorii de specialitate in dotarea spitalelor pentru controlul infectiilor si toate aceste proiecte sunt in derulare. Am semnat 3.200 de contracte insemnand peste 98% din suma aflata la dispozitia Ministerului Sanatatii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta. Am inceput si platile, dar lucrul acesta se va accelera in perioada urmatoare cand vor exista cereri de plata din partea celor care deruleaza proiectele”, a afirmat ministrul, miercuri, intr-o conferinta, potrivit Agerpres.

Demnitarul a mai afirmat ca sunt necesari bani noi in sistemul de sanatate. In opinia sa, ar trebui luata in considerare o redefinire a pachetului de servicii de baza in asa fel incat sa fie stimulativa pentru dezvoltarea unor asigurari private si a unui sistem de deductibilitati care sa incurajeze oamenii sa faca aceste asigurari.

“Este clar ca trebuie resurse noi si atunci resurse noi faci fie prin extindere si s-a intamplat anul acesta o extindere a numarului de platitori de asigurari sociale de sanatate cu vreo 900.000, daca nu ma insel, prin includerea unor categorii care fusesera exceptate in trecut, dezvoltarea asigurarilor private de sanatate, care in Romania cred ca reprezinta sub 1%, daca sunt corecte cifrele mele, sunt 1% din ceea ce reprezinta asigurarile publice. Aici cred ca sunt doua elemente care ar trebuie sa le luam in considerare: o redefinire a pachetului de servicii de baza cat sa fie stimulativa pentru dezvoltarea unor asigurari private si a unui sistem de deductibilitati care sa incurajeze oamenii sa faca aceste asigurari”, a explicat ministrul Sanatatii.

Etichete: PNRR, finantare spitale PNRR, pachet de servicii medicale, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: