Platforma PIAS, “repornita si complet functionala”, dar “schioapa” in realitate

07/12/2015

Platforma PIAS, “repornita si complet functionala”, dar “schioapa” in realitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/platforma-pias-repornita-si-complet-functionala-dar-schioapa-in-realitate/

sistem-blocat-sanatateSistemul informatic din sanatate joaca iarasi feste medicilor de familie. Dupa ce saptamana trecuta, intrega platforma PIAS a functionat prost, iar vineri s-a blocat de tot, luni dimineata nu s-au putut emite retetele.

Componenta informatica ce tine de scrierea si emiterea retetelor a inceput a functionat greu incepand cu ora 10:00 pentru ca jumatate de ora mai tarziu sa se blocheze de tot.

“Azi dimineata a mers bine sistemul, dar apoi a inceput sa functioneze greu, dupa care s-a blocat. Sunt probleme la emiterea retelor. Eu le pot scrie in offline, dar pacientii nu le pot scoate pe loc de la farmacie”, a declarat dr. Fabian Schnelbach pentru Formare Medicala.

La sfarsitul saptamanii trecute, CNAS a emis un anunt prin care a anuntat indisponibilitatea platformei PIAS incepand de sambata, 5 decembrie, pana duminica, 6 decembrie.

Duminica dimineata, Casa a emis o alta informare prin care anuntat repornirea platformei PIAS. In realitate, totul a mers bine pana luni dimineata.

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Roxana says:

    Multumim din inima! Facem voluntariat ,de ce nu? Ce nevoie avem noi sa ne fie serviciile achitate?Uite-asa se salveaza economia tarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical