Platforma de screening pentru autism

27/11/2015

Platforma de screening pentru autism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/platforma-de-screening-pentru-autism/

teste autismParintii din Romania au acum la dispozitie o platforma de screening pentru a identifica la copii riscul unor tulburari din spectrul autismului.

Platforma de screening poate fi utilizata de catre parinti si medici de familie pentru depistarea precoce a autismului la copiii cu varste intre 2 si 4 ani.

Platforma pentru autism este accesibila AICI si este insotita si de un call center national – HELPLINE AUTISM – 0800 500 288, linie gratuita .

Proiectul datorita caruia a fost posibila infiintarea acestei platform se numeste “SEARCH TSA – Screening, Evaluare, Interventie Personalizata si Informare pentru Tulburari din Spectrul Autist” .

“Estimarile care se bazeaza pe incidenta la nivel european spun ca in Romania exista probabil 200.000 de persoane cu autism. Dintre acestea, numai 7.000 apar in statistici. Proiectul nostru propune solutii pentru implementarea unui set de masuri inovatoare de screening, evaluare, interventie personalizata si informare”, a declarat Angela Galeta, director Fundatia Vodafone Romania, conform unui comunicat.

Proiectului “SEARCH TSA” este derulat de Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Autism Baia Mare, in parteneriat cu Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist – FEDRA si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: