Plata garzilor ar putea fi scoasa din categoria sporurilor plafonate

03/05/2018

Plata garzilor ar putea fi scoasa din categoria sporurilor plafonate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plata-garzilor-ar-putea-fi-scoasa-din-categoria-sporurilor-plafonate/


Premierul Viorica Dancila a precizat ca, in urma discutiilor de la Guvern cu managerii de spitale, a fost aprobat un set de masuri intre care plata suplimentara pentru garzi sau posibilitatea ca utilitatile spitalelor sa fie platite de catre administratia locala.

Premierul spune ca vor avea loc discutii cu sindicatele, astfel incat pana la 15 mai nimeni sa nu aiba venituri mai mici de 20% peste venitul din decembrie 2016, transmite si News.ro.

De asemenea, seful Executivului a mai precizat, in interviul difuzat la Romania TV, ca una dintre masurile care ar putea detansiona situatia in sistemul sanitar este plata suplimentara pentru garzi si scoaterea acestei activitati din categoria sporurilor plafonate la 30%.

Alte masuri ar fi ca raportarea procentului de 30% sa se faca la intreg sistemul, indiferent daca ordonatorul principal de credite al unitatii medicale este Ministerul Sanatatii, Consiliul Local sau Consiliul Judetean si posibilitatea ca plata utilitatilor spitalelor sa fie facuta de catre ordonatorul de de credite, respectiv administratia locala.

Masurile vor fi discutate in aceasta saptamana cu sindicatele, “astfel incat pana la 15 mai nimeni sa nu aiba venituri mai mici de 20% peste venitul din decembrie 2016”, a mai subliniat Viorica Dancila conform surselor mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara