Planul national pentru hepatite, operational din luna mai

06/03/2019

Planul national pentru hepatite, operational din luna mai

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/planul-national-pentru-hepatite-operational-din-luna-mai/

Planul national pentru hepatite va deveni operational din luna mai si va cuprinde atat obiective, cat si directii de actiune, a precizat ministrul Sorina Pintea.

“MS are un Plan national pentru hepatite, care va deveni operational din luna mai anul acesta. Va cuprinde anumite obiective si directii de actiune. In acest domeniu hai sa spunem ca facem destul de mult”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a mai afirmat ca exista aproximativ 170 de pacienti care nu raspund la tratamentul actual pentru hepatita C, insa pentru acestia vor fi achizitionate tratamente ‘tintit’.

“Exista o marja de aproximativ 170 de pacienti care nu sunt complianti la tratamentele pe care le avem, dar noi am modificat anul trecut legislatia astfel incat putem achizitiona medicamente tintit pentru pacientii care nu raspund tratamentului pe care il achizitionam in acest moment. Fiind achizitii pe contracte cost-volum, putem sa includem pacientii in program. (…) Ministerul Sanatatii a demarat deja discutiile cu cei de la Casa Nationala pentru introducerea acestui tip de tratament necesar unei marje de pacienti care nu raspund la tratamentul clasic”, a aratat reprezentantul MS conform sursei citate.

Continut educational:

Teste rapide si consumabile necesare vor fi oferite pacientilor care apeleaza la sectiile clinice ale Institutului Fundeni, Institutului Regional de Gastroenterologie si Hepatologie ‘Octavian Fodor’ Cluj-Napoca, la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi si la Clinica de Gastroenterologie si Hepatologie Timisoara, in cadrul unui proiect integrat de testare-diagnostic-tratament pentru subiectii cu risc crescut de hepatita C.

Aproximativ 300.000 de teste rapide vor fi utilizate pana la finalul anului.

Etichete: tratament hepatita, teste hepatita, simptome hepatita

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Costache: Exista toata deschiderea si procuparea de a dezvolta medicina de familie

Pacientii romani aleg tot mai des serviciile medicale private | Care sunt motivele?

Romanii, printre europenii cu cea mai scazuta rata de vaccinare antigripala din UE

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat