Planul de combatere a cancerului, promulgat | Iohannis: Sanatatea nu este o miza electorala

03/11/2022
Planul de combatere a cancerului, promulgat | Iohannis: Sanatatea nu este o miza electorala

Planul de combatere a cancerului, promulgat | Iohannis: Sanatatea nu este o miza electorala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/planul-de-combatere-a-cancerului-promulgat/

In ceea ce priveste aplicarea Planului national pentru prevenirea si combaterea cancerului, avem obligatia sa actionam acum, in numele tuturor celor care au pierdut lupta cu aceasta boala si al celor care astazi se confrunta cu un diagnostic dramatic, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Legea prin care se aproba Planul national de prevenire si combatere a cancerului a fost promulgata in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni.

“Am urmarit indeaproape parcursul proiectului si ma bucur sa constat ca interesul pacientului a fost prioritar. Asadar, le multumesc tuturor celor dedicati in sustinerea acestei cauze. Sanatatea nu este si nu trebuie sa reprezinte niciodata o miza electorala sau un prilej pentru demagogie si oportunism politic. Starea de sanatate a unei natiuni este un vector indiscutabil pentru progres si, din aceasta perspectiva, se impune ca politicile publice in acest domeniu sa fie bine fundamentate. Va asigur ca ma voi implica, ori de cate ori voi considera ca este nevoie, in corectarea unor situatii incorect gestionate, care pun in pericol indeplinirea obiectivelor de dezvoltare a Romaniei.”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului s-a arata “increzator” ca, desi rezultatele nu vor aparea peste noapte, “putem reusi impreuna, printr-un efort national”, sa imbunatatim starea de sanatate a populatiei.

“Sunt progrese remarcabile ale stiintei medicale, sunt tehnologii de ultima generatie care transforma cancerul intr-o boala care poate fi controlata. Romanii au dreptul la aceste inovatii ale prezentului. Prin legea promulgata astazi, transpunem in practica dreptul fundamental la sanatate. Actorii cu responsabilitati, in parteneriat cu mediul academic si mediul privat, au obligatia de a identifica solutiile, pentru a permite accesul larg la optiuni terapeutice adecvate.”, a mai precizat Iohannis.

Etichete: planului national pentru prevenirea si combaterea cancerului, preventie cancer, iohannis

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: