Plangere penala pentru “conduita pasiva a ministrului Sanatatii si a subalternilor sai” in criza imunoglobulinei

06/12/2017

Plangere penala pentru “conduita pasiva a ministrului Sanatatii si a subalternilor sai” in criza imunoglobulinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plangere-penala-pentru-conduita-pasiva-a-ministrului-sanatatii-si-a-subalternilor-sai-in-criza-imunoglobulinei/

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anuntat in cursul zilei de miercuri ca sesizeaza Parchetul General cu privire la modul in care ministrul Sanatatii si celelalte persoane responsabile au gestionat criza imunoglobulinei.

“Plangerea se refera la conduita pasiva a ministrului Sanatatii, Florian Bodog, si a subalternilor sai care, de mai bine de 6 luni, nu au luat masuri pentru a pune la dispozitia bolnavilor care sufera de imunodeficiente primare si de boli autoimune tratamentul cu imunoglobulina. In lipsa acestui medicament vital, viata a peste 500 de persoane, majoritatea copii, este, in fiecare clipa, in pericol. In vara acestui an, ultimele firme care distribuiau astfel de medicamente in Romania au anuntat ca se retrag de pe piata. Desi i-a fost semnalata situatia inclusiv de catre FACIAS si a fost avertizat ca administrarea acestui medicament nu sufera amanare, in mod iresponsabil fata de viata bolnavilor, Ministerul Sanatatii condus de Florian Bodog nu a luat nicio masura”, scrie intr-un comunicat de presa al FACIAS.

De asemenea, FACIAS a precizat ca acorda asistenta juridica familiei victimei din Alba Iulia “pentru ca cei responsabili sa raspunda in fata legii pentru indiferenta cu care au tratat aceasta situatie”.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: