Plan de actiune pentru limitarea imbolnavirilor de gripa

21/01/2020

Plan de actiune pentru limitarea imbolnavirilor de gripa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/plan-de-actiune-pentru-limitarea-imbolnavirilor-de-gripa/

Victor Costache, ministrul Sanatatii, a solicitat specialistilor in sanatate publica un Plan de actiune, suplimentar, pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor prin gripa, precum si pregatirea unui set de masuri pentru interventia sistemului de sanatate publica in cazul aparitiei imbolnavirilor cauzate de noul coronavirus.

Reamintim ca, in saptamana trecuta s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelasi subtip), iar specialistii se asteapta in perioada urmatoare la o circulatie mai intensa a virusurilor gripale.

Pana la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit in cadrul campaniei Ministerului Sanatatii.

“Ministerul Sanatatii atrage atentia ca, odata cu inceperea cursurilor in unitatile de invatamant numarul cazurilor de imbolnavire ar putea creste. O importanta majora o reprezinta triajul efectuat de catre cadrele didactice in clasa, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului aparitiei de focare in colectivitati”, potrivit comunicatului MS.

Continut educational:

Marti, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a luat decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioada de 3 zile, in clase din 9 unitati de invatamant din Bucuresti.

“De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa. Medicatia antigripala (antivirala) se administreaza la indicatia medicului.”, mai informeaza Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, au fost luate si primele masuri in ceea ce priveste noul coronavirus. INSP a trimis directiilor de sanatate publica definitia de caz pentru a putea fi informate unitatile sanitare de la nivel national. De asemenea, in colaborare cu MAE, au fost emise atentionari de calatorie.

Etichete: prevenire gripa, protejare impotriva gripei, virus gripal, coronavirus china

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional

Ordonanta de Urgenta pentru prelungirea si reglementarea unor masuri in sistemul asigurarilor sociale de sanatate

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19