Pintea: Tot ce facem, facem pentru pacient

15/07/2019

Pintea: Tot ce facem, facem pentru pacient

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-tot-ce-facem-facem-pentru-pacient/

Ministrul Sanatati; Sorina Pintea, spune ca nu se poate repara in doi ani ceea ce nu s-a facut de 30 de ani.

“Eu cred ca pacientii trebuie sa spuna daca trece evaluarea sau nu. Pana la urma, am avut o foaie de parcurs legata de indicatorii, obiectivele din Programul de guvernare, precum si alte lucruri pe care trebuie sa le facem pentru sistemul de sanatate. Ma voi prezenta la aceasta evaluare cu realizari pe Programul de guvernare, dar si in afara programului de guvernare. Cu siguranta, poate ca puteam face mai multe, dar eu cred ca timpul a fost relativ scurt. Nu poti repara in doi ani, intr-un an ceea ce nu s-a facut de 30 de ani. Pana la urma, pe mine, personal, si pe cei care lucram in minister ne intereseaza cresterea gradului de satisfactie a pacientului. Tot ce facem, facem pentru pacient”‘, a declarat demnitarul conform Agerpres.

De altfel, ministrul Sanatatii considera ca s-au realizat ‘foarte multe’ lucruri in sistemul de sanatate.

“S-au facut foarte multe lucruri. Sistemul de sanatate este un complex de factori. (….) Sistemul mai are nevoie de finantare ca oricare alt sistem din lumea aceasta. Niciun sistem de sanatate nu va fi multumit de ceea ce primeste de la Finante. Am ajuns la aproape 5% din PIB, in conditiile in care suntem 5 milioane, care contribuim pentru 17 milioane”, a mai precizat Pintea, conform sursei citate.

De asemenea, ea a mai sustinut ca modernizarea Legii sanatatii este una dintre prioritatile ministerului pe care il conduce.

Etichete: sistemul de sanatate, program de guvernare, sorina pintea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: