Pintea: Salariile au fost majorate, facem dotari, acum depinde de managerii spitalelor sa vina medicii

22/04/2019
Pintea: Salariile au fost majorate, facem dotari, acum depinde de managerii spitalelor sa vina medicii

Pintea: Salariile au fost majorate, facem dotari, acum depinde de managerii spitalelor sa vina medicii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-salariile-au-fost-majorate-facem-dotari-acum-depinde-de-managerii-spitalelor-sa-vina-medicii/

Sorina Pintea spune ca in conditiile in care salariile medicilor au fost majorate, iar spitalele vor fi dotate in acest an, acum depinde doar de managerii unitatilor medicale ca doctorii sa vina si in spitalele de provincie.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

“Exista o problema legata de medici la Giurgiu, dar am intalnit astfel de situatii si la Ialomita sau Calarasi. (…) In centrele universitare nu avem aceasta problema, nici in Bucuresti. Avem spitale unde medicii care lucreaza efectiv in spital, nu fac garzi, sunt medici care fac garzi doar pe contracte de garda. Consiliul Judetean Giurgiu ofera sprijin medicilor care vin aici, in sensul ca deconteaza naveta. Au fost oferite pana acum trei locuinte, salariile sunt corespunzatoare. Eu sunt convinsa ca atunci cand centrele universitare se vor suprasatura, medicii vor veni si aici pentru ca salariile sunt majorate si vom dota spitalele pentru ca era foarte frustrant pentru un medic care a facut un rezidentiat intr-un centru universitar sa vina intr-un spital care nu are aparatura sau sa vina pentru un salariu foarte mic. Anul trecut s-au majorat salariile, anul acesta sunt bani pentru investitii, din acest moment depinde de managementul spitalului. I-am intrebat pe medicii care merg, de exemplu, intr-un spital de provincie in Franta care este ratiunea pentru care merg acolo si nu merg la Tulcea, Galati, in Giurgiu sau la Ploiesti si mi-au spus: salarii, aparatura si respect”, a declarat ministrul Sanatatii potrivit Agerpres.

Ea a mai precizat ca primii pasi au fost facuti, iar medicii vor alege si orasele mai mici din Romania.

Etichete:  salarii medici, posturi medici spitale, dotari spitale, spitale provincie, pintea

 

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Doctor R says:

    Motivul pentru care se pleaca este respectul nu banii!!!! Am revenit din Franta sa profesam in Romania si am fost primitì cu mare ostilitate de catre colegi!!! Se merge pe principiul: esti mai bun, trebuie sa pleci!!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: