Pintea: Romania va organiza la 1 martie 2019, la Bucuresti, o conferinta pe tema rezistentei la antibiotice

23/01/2019

Pintea: Romania va organiza la 1 martie 2019, la Bucuresti, o conferinta pe tema rezistentei la antibiotice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-romania-va-organiza-la-1-martie-2019-la-bucuresti-o-conferinta-pe-tema-rezistentei-la-antibiotice/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca pe 1 martie, la Bucuresti va avea loc o conferinta pe tema rezistentei la antibiotice, la care sunt invitati sa participe ministrii Sanatatii din statele membre ale Uniunii Europene.

“Romania va organiza la 1 martie 2019, la Bucuresti, o conferinta pe tema rezistentei la antibiotice, la care am invitat sa participe ministrii Sanatatii din tarile membre, precum si specialisti din mediu, din agricultura. Am adresat invitatia si europarlamentarilor din Comisia pentru Sanatate de a fi parte in aceasta conferinta, pentru ca este un interes deosebit pentru aceasta tema”, a declarat ministrul Sorina Pintea, la Bruxelles, citata de Agerpres.

Continut educational:

De asemenea, ea a precizat ca in 2017 a fost elaborat un plan de actiune european in acest sens, fiecare tara urmand sa aiba un plan de actiune propriu.

“Dar asa cum ati observat, se pare ca in mare parte acest plan a ramas doar pe hartie. Ne propunem sa facem pasi concreti, cu termene, cu indicatori de monitorizare, lucruri la care eurodeputatii au achiesat si sunt convinsa ca ne vor sprijini in organizarea acestei conferinte si vor fi parte”, a conchis ministrul Sanatatii conform sursie mentionate.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii

Examenul de admitere in Rezidentiat, duminica, 8 decembrie

Costache: Taxa clawback a taxat fara discernamant toate tipurile de medicamente

Paun: Rezistenta antimicrobiana reprezinta o deficienta majora in sistemul sanitar romanesc

Ministrul Sanatatii: Trebuie sa iesim din zodia spagii