Pintea: Profesia de farmacist este una nobila, la fel ca a medicului

25/09/2019
Pintea: Profesia de farmacist este una nobila, la fel ca a medicului

Pintea: Profesia de farmacist este una nobila, la fel ca a medicului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-profesia-de-farmacist-este-una-nobila-la-fel-ca-a-medicului/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a transmis, miercuri, un mesaj de Ziua Mondiala Farmacistului, subliniind ca “farmacia este locul unde pui toate cunostintele in slujba pacientului”.
In prezent, in Romania, lucreaza aproape 25 000 de profesionisti in acest domeniu.

“Profesia de farmacist este una nobila, la fel ca a medicului, cele doua completandu-se reciproc in beneficiul pacientului. Este gresit sa gandim ca farmacia inseamna vanzare de medicamente. Farmacia este locul unde pui toate cunostintele in slujba pacientului, pentru ca tratamentul medicamentos prescris acestuia sa functioneze cat mai bine si sa i se amelioreze starea de sanatate”, a transmis Sorina Pintea.

Potrivit demnitarului, alaturi de ceilalti profesionisti din sistem, farmacistul este un conslier si un ghid al pacientului in utilizarea medicatiei.

“In ultimii 2 ani am facut pasi importanti si am regandit cadrul legislativ in acest domeniu si am aprobat o noua Lege a farmaciei, iar impreuna cu reprezentantii farmacistilor vom lucra pentru a imbunatati conditiile din acest domeniu. Vreau sa va asigur de intreg sprijinul si dorinta mea pentru continuarea colaborarii si a dialogului astfel incat pacientii sa poata beneficia de servicii medicale, dar si farmaceutice la nivel european, iar profesionistii din sistem de conditii optime de munca, asa cum merita”, a mai precizat ministrul Sanatatii in mesajul sau ocazionat de Ziua Mondiala a Farmacistului.

Etichete: ziua farmacistului, farmacist romania, farmacie, sorina pintea

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. Ramona says:

    Farmacist cu 8 ani experiența oar salatiul meu a fost între 1600 – 2000 lei maxim , si un casier de hipermarket câștiga mai mult

  2. Oana says:

    O meserie nobila pentru care înveți și ești plătit foarte prost

  3. Bumb Doina says:

    Atunci de ce nu sunt retribuiti si farmacistii ca si medicii, de ce aceasta injosire????

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: