Pintea: Nu li se poate cere medicilor sa aleaga intre a lucra la stat sau privat

02/05/2018

Pintea: Nu li se poate cere medicilor sa aleaga intre a lucra la stat sau privat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-nu-li-se-poate-cere-medicilor-sa-aleaga-intre-a-lucra-la-stat-sau-privat/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca la acest moment nu li se poate cere medicilor sa aleaga intre a lucra la stat sau privat, pentru ca sistemul public nu poate oferi toate serviciile medicale de care pacientii au nevoie.

”Pot sa va spun ca in acest moment nu ne permitem sa renuntam la aceasta dualitate, medicii care lucreaza la stat sa lucreze si in privat. De ce? Pentru ca sistemul public in acest moment nu poate oferi toate serviciile medicale de care pacientii au nevoie, acolo unde au nevoie. Este o varianta, dar nu in acest moment”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Intrebata daca marirea salariilor medicilor nu poate reprezenta un argument pentru a le solicita acestora sa a leaga intre stat sau privat, ministrul Sanatatii a raspuns, conform sursei mentionate, ca ”au fost marite salariile ca sa ii aducem in sistemul public si sa ii aducem de afara si sa ii pastram in tara”. Legat de lipsa medicilor din spitale, ministrul Sanatatii precizeaza ca deficientele majore sunt in spitalele mici.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Maria says:

    Este discriminatoriu ca unii medici sa lucreze si ca bugetari si ca particulari,fata de cei care lucreaza numai ca privati !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara