Pintea: Nu exista diferente legate de calitatea personalului medical dintre spitalele noastre si cele din strainatate

23/05/2019

Pintea: Nu exista diferente legate de calitatea personalului medical dintre spitalele noastre si cele din strainatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-nu-exista-diferente-legate-de-calitatea-personalului-medical-dintre-spitalele-noastre-si-cele-din-strainatate/

Ministrul Sanatatii spune ca nu exista diferente legate de calitatea personalului intre spitalele din Romania si cele din strainatate, insa noi suntem deficitari la echipamente si comportament.

“Am vazut multe spitale din tara, am avut ocazia sa vad multe spitale din strainatate. Nu exista diferente legate de personal, de calitatea personalului medical. Ba, as indrazni sa spun un lucru interesant: medicii nostri sunt mult mai bine pregatiti, pentru ca neavand aparatura necesara, sa fim seriosi, ei au lucrat ca pe front, anumite perioade, in ultimii ani au inceput sa vina aparatele, sunt obisnuiti sa citeasca pacientii. Sa ii consulte. Lucrurile acestea sunt niste realitati si, stiti, sunt spuse de catre cei care vin din strainatate sau cei care vin si se intereseaza pentru ca vor sa vina acasa”, a declarat Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Continut educational:

Ea a mai precizat ca in Romania sunt doua capitole deficitare: dotarea cu aparatura medicala si comportamentul cu pacientul.

“Noi suntem deficitari la capitolul echipamente si la capitolul comportament, empatia fata de pacient”, a mai precizatministrul Sanatatii conform sursei citate.

Etichete: personal spitale, echipamente spitale, comportament cadre medicale, pintea

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces gratuit la servicii medicale pentru copiii fara CNP

Primele doze de vaccin antigripal distribuite in teritoriu

Reorganizarea activitatii de transplant cu fonduri europene

ARPIM: Interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente poate avea doar caracter temporar

UPDATE | Proiect de eliminare a pretul de referinta pentru medicamentele generice si biosimilare