Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

14/12/2018

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-multi-medici-se-intorc-din-strainatate-anul-acesta-au-plecat-mai-putini/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca anul acesta fata de alti ani, au plecat mai putini medici in strainatate.

Intrebata daca dupa majorarile salariale din acest an s-au intors medici in Romania, ministrul a raspuns ca sunt multi medici care solicita informatii, insa acestia vor sa revina majoritatea in centrele universitare si mai putin in orasele mici.

“Eu pot sa va spun ca au plecat mai putini (medici n.r.), adica in 2016 Centrul de resurse umane a eliberat in jur de 3.000 de certificate de conformitate, necesare pentru munca in strainatate, iar anul acesta, pana in luna noiembrie, s-au eliberat 2.100 de certificate de conformitate. Nu stim daca toti cei care au ridicat aceste certificate de conformitate pleaca sa munceasca si in afara. Dar pot sa va spun ca de venit sunt multi care solicita informatii, din pacate marea majoritate isi doresc sa revina in centrele universitate, nu-si doresc sa vina inclusiv in orasele mici sau in orasele din judetele Romaniei. Foarte putini care vor in orasele mici, dar sunt judete unde au venit pana la 11 medici din strainatate. (…) Sunt judete unde au venit 18, pot sa va spun ca au venit foarte multi medici din Anglia, apoi urmeaza Franta, din Germania mai putin”, a spus Sorina Pintea, la Realitatea Tv .

Demnitarul a precizat ca judetele in care este cea mai mare nevoie de medici sunt: Tulcea, Braila, Galati, Giurgiu, Calarasi, Teleorman, Dambovita si Prahova.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: