Pintea: Modul in care personalul medical comunica cu pacientii si apartinatorii nu tine de gradul de finantare

24/05/2019

Pintea: Modul in care personalul medical comunica cu pacientii si apartinatorii nu tine de gradul de finantare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-modul-in-care-personalul-medical-comunica-cu-pacientii-si-apartinatorii-nu-tine-de-gradul-de-finantare/

Ministrul Sanatatii spune ca schimbarea mentalitatilor din sistemul medical este cel mai greu de facut si ca a observat acest fapt dupa vizitele inopinate pe care le-a facut in unitatile medicale din tara.

“Spuneam la inceputul mandatului meu ca trebuie sa schimbam mentalitati. Este lucrul cel mai greu de facut si pot sa spun asta si dupa vizitele pe care le-am facut in spitale. Trebuie sa schimbam mentalitati. Toate aceste vizite ne-au demonstrat ceea ce stim cu totii: omul sfinteste locul. Am vazut echipe care, indiferent de gradul de finantare de care au beneficiat, au stiut sa foloseasca putinele resurse pentru a da un act medical de calitate”, a afirmat Sorina Pintea conform Agerpres.

Continut educational:

Potrivit ministrului, curatenia din spitale nu tine de gradul de finantare si nici modul in care personalul medical comunica cu pacientii si apartinatorii.

“Curatenia nu tine de gradul de finantare. Modul in care personalul medical comunica cu pacientii si apartinatorii nu tine, de asemenea, de gradul de finantare”, a mai precizat Pintea conform sursei citate.

De altfel, ea considera ca medicii care s-au intors sau se vor intoarce in tara dupa ce au lucrat in strainatate ar putea sa aduca in sistemul medical romanesc know-how-ul.

Etichete: curatenie spitale, personal medical, pacienti spitale, comunicare pacienti

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces gratuit la servicii medicale pentru copiii fara CNP

Primele doze de vaccin antigripal distribuite in teritoriu

Reorganizarea activitatii de transplant cu fonduri europene

ARPIM: Interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente poate avea doar caracter temporar

UPDATE | Proiect de eliminare a pretul de referinta pentru medicamentele generice si biosimilare