Pintea: Modul in care personalul medical comunica cu pacientii si apartinatorii nu tine de gradul de finantare

24/05/2019

Pintea: Modul in care personalul medical comunica cu pacientii si apartinatorii nu tine de gradul de finantare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-modul-in-care-personalul-medical-comunica-cu-pacientii-si-apartinatorii-nu-tine-de-gradul-de-finantare/

Ministrul Sanatatii spune ca schimbarea mentalitatilor din sistemul medical este cel mai greu de facut si ca a observat acest fapt dupa vizitele inopinate pe care le-a facut in unitatile medicale din tara.

“Spuneam la inceputul mandatului meu ca trebuie sa schimbam mentalitati. Este lucrul cel mai greu de facut si pot sa spun asta si dupa vizitele pe care le-am facut in spitale. Trebuie sa schimbam mentalitati. Toate aceste vizite ne-au demonstrat ceea ce stim cu totii: omul sfinteste locul. Am vazut echipe care, indiferent de gradul de finantare de care au beneficiat, au stiut sa foloseasca putinele resurse pentru a da un act medical de calitate”, a afirmat Sorina Pintea conform Agerpres.

Continut educational:

Potrivit ministrului, curatenia din spitale nu tine de gradul de finantare si nici modul in care personalul medical comunica cu pacientii si apartinatorii.

“Curatenia nu tine de gradul de finantare. Modul in care personalul medical comunica cu pacientii si apartinatorii nu tine, de asemenea, de gradul de finantare”, a mai precizat Pintea conform sursei citate.

De altfel, ea considera ca medicii care s-au intors sau se vor intoarce in tara dupa ce au lucrat in strainatate ar putea sa aduca in sistemul medical romanesc know-how-ul.

Etichete: curatenie spitale, personal medical, pacienti spitale, comunicare pacienti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati