Pintea: Ministerul Sanatatii nu face nicio propunere de taieri de paturi ; vom face redistribuiri

07/03/2019

Pintea: Ministerul Sanatatii nu face nicio propunere de taieri de paturi ; vom face redistribuiri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-ministerul-sanatatii-nu-face-nicio-propunere-de-taieri-de-paturi-vom-face-redistribuiri/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca nu se pune problema desfiintarii unui numar de paturi din spitale, ci se va face o redistribuire a acestora in functie de nevoile fiecarei sectii.

Potrivit Agerpres, demnitarul spune ca numarul de paturi din spitale este stabilit la fiecare 3 ani, iar Ministerul Sanatatii a propus, anul acesta, acelasi numar de paturi ca acum 3 ani.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

“Ministerul Sanatatii nu face nicio propunere de taieri de paturi. Odata la 3 ani se aproba planul national de paturi, care trebuie sa fie finantat. Anul acesta, Ministerul Sanatatii a propus acelasi numar de paturi ca acum trei ani si care va fi valabil inca trei ani de zile. (…) La unele spitale vom face redistribuiri, adica de la o sectie la alta. Un spital are 30 de paturi de chirurgie si un indice de utilizare de 50 la suta. Asta inseamna ca, 15 zile pe luna, sectia este goala, ceea ce nu este in regula. Pe de alta parte, la medicina interna, gradul de ocupare este peste suta la suta. Deci redistribuim paturi de la chirurgie la medicina interna”, a declarat Sorina Pintea conform sursei citate.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca doreste ca fiecare pacient sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri, iar acest lucru se poate realiza daca are medicamente, materiale sanitare si medici care sa il trateze, dar fara o finantare corespunzatoare nu se pot realiza aceste lucruri.

Etichete: paturi din spitale, spitale, sectii, ministerul sanatatii

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Oficiul European de Lupta Antifrauda: Tentative de frauda privind vaccinurile in valoare de 14 miliarde de euro

INSP: Doua cazuri confirmate cu tulpina din Africa de Sud

Capitala intra in zona rosie alaturi de patru judete din tara

Raport global: Obezitatea, factor de risc crescut privind mortalitatea din cauza Covid-19

OMS nu va da publicitatii concluziile provizorii privind ancheta desfasurata in Wuhan