Pintea: Ministerul Sanatatii are in lucru 108 registre de boala

17/10/2019
Pintea: Ministerul Sanatatii are in lucru 108 registre de boala

Pintea: Ministerul Sanatatii are in lucru 108 registre de boala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-ministerul-sanatatii-are-in-lucru-108-registre-de-boala/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca Ministerul Sanatatii are in lucru 108 registre de boli care vor oferi o situatie clara si predictibilitate pentru a fi asigurata finantarea necesara pentru tratarea acestora.

“MS are in lucru 108 registre de boala, care vor oferi o situatie clara predictibilitate pentru a asigura finantarea necesara. Pentru aceasta, am spus la momentul potrivit, au fost accesate fonduri europene, fonduri norvegiene si elvetiene. De aceea, am definit anul viitor ca fiind anul programelor nationale in sanatate. (…) Dupa elaborarea acestor registre, vom avea in sfarsit o oglinda foarte clara a ceea ce ne dorim, nevoie de finantare, nevoie de resurse umane, finantarea medicatiei pacientilor”, a declarat Sorina Pintea conform Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca a fost finalizat si planul national de cancer, care va fi pus in dezbatere si pentru care exista in evaluare un proiect finantat cu fonduri europene.

“Este in draft, inseamna ca avem si sursele de finantare. Aceste registre ne vor ajuta sa creionam forma finala a acestui plan, astfel incat nu voi pleca pana nu vom aproba acest plan national pentru cancer”, a explicat ministru.

Sorina Pintea a subliniat ca in tratarea afectiunilor oncologice este necesara o abordare interdisciplinara pentru a avea rezultate.

“Incepand de anul acesta am introdus in contractul-cadru obligativitatea centrelor de oncologie de a folosit tumor-boardul, inclusiv in onco-pediatrie, pentru a primi finantare. Practic, am operationalizat tumor-boardul. (…) De anul acesta a devenit obligatoriu. Impreuna cu CNAS vom monitoriza modul in care functioneaza aceasta abordare, pana cand acest lucru va deveni un reflex profesional”, a mai afirmat ministrul Sorina Pintea, potrivit sursei citate.

Etichete: registre boala, registru oncologic, plan national cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: