Pintea: Majorarile salariale, pasi inainte pentru a reda partial din demnitatea pe care medicii au pierdut-o

30/03/2018

Pintea: Majorarile salariale, pasi inainte pentru a reda partial din demnitatea pe care medicii au pierdut-o

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-majorarile-salariale-pasi-inainte-pentru-a-reda-partial-din-demnitatea-pe-care-medicii-au-pierdut-o/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca majorarile salariale din sistemul sanitar reprezinta pasi inainte prin care se reda partial din demnitatea pe care medicii au pierdut-o de-a lungul timpului.

Ne dorim un sistem de sanatate performant si pentru asta avem nevoie in primul rand de specialisti. Romania a creat de-a lungul timpului un corp medical. Din pacate, nu a stiut sa il aprecieze si sa-l pastreze. Veti spune: sigur discutam de majorari salariale, da. Majorarile salariale sunt niste pasi inainte pe care incercam sa ii facem pentru a putea repara moral, pentru a putea reda partial din demnitatea pe care dumneavoastra ca medici v-ati pierdut-o de-a lungul timpului.
Din pacate, din postura de ministru, nu mi-am permis sa explic pe larg anumite lucruri si poate am fost uneori gresit inteleasa dar sper ca in luna aprilie cand va trebui sa beneficiati efectiv de aceste majorari sa vedeti ca am avut dreptate si ca uneori poate am fost gresit inteleasa vrand sa explic poate prea mult anumite lucruri. Da, stiu, dumneavoastra aveti nevoie de certitudini nu de explicatii si sper sa putem face asta impreuna pentru ca Ministerul Sanatatii doreste sa faca echipa cu corpul medical. Nu spun ca pana acum nu am fost o echipa dar doresc o echipa mai stransa legata in jurul pacientului si in jurul sanatatii. Si de ce nu in jurul dumneavoastra pentru a putea beneficia de respectul pe care il meritati. Sigur, aceste majorari salariale nu o sa va ajute in totalitate in efectuarea unui act medical de calitate, in alte lucruri pe care dumneavoastra le doriti pentru pacienti. De aceea vom continua sa dotam, sa extindem, sa modernizam spitale, sa achizitionam aparatura medicala pentru pacienti si pentru ajutorul dumneavoastra de a face un act medical asa cum il doriti. Sunt foarte multe proiecte pe care Ministerul Sanatatii si le-a asumat prin programul de guvernare pentru a putea dezvolta aceasta zona. Mi l-am asumat si eu personal, sunt convinsa ca le pot face dar nu singura, ci numai cu dumneavoastra. Stiu ca putem impreuna imbunatati sistemul de sanatate asa cum ne dorim cu totii. In incheiere vreau sa va asigur de tot sprijinul meu in misiunea dumneavoastra de a oferi un act de calitate intr-un mediu sigur si confortabil astfel incat pacientii sa beneficieze de cele mai bune ingrijiri”, a declarat Ministrul Sanatatii, potrivit unei informari de pe site-ul CMR.

Ministrul Sorina Pintea a facut aceasta declaratie, vineri, 30 martie, in cadrul Adunarii Generale a Colegiului Medicilor din Romania.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela