Pintea: La un moment dat am facut medici pentru alte tari, nu pentru Romania

20/05/2019

Pintea: La un moment dat am facut medici pentru alte tari, nu pentru Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-la-un-moment-dat-am-facut-medici-pentru-alte-tari-nu-pentru-romania/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca in maxim doi ani urmeaza sa fie acoperite posturile vacante din spitale cu medici specializati in medicina de urgenta.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

“Este o problema, este o problema la Zalau, este o problema in Ploiesti, este o problema in Tulcea. Ce a tinut de Ministerul Sanatatii noi am inceput sa facem, adica am majorat numarul de locuri scoase la rezidentiat pe specialitatea Urgente, medicina de urgenta. Anul trecut, din suplimentarile aprobate de catre Guvern, cele 300 de locuri in plus, o parte s-au dus catre medicina de familie si o parte catre medicina de urgenta. Asteptam sa se termine rezidentiatul pentru ca, am declarat in nenumarate randuri, la un moment dat am facut medici pentru alte tari, nu pentru Romania. Deci, pana atunci, completam cu medici de familie care au competente in acest domeniu, urmand sa avem in maxim doi ani de zile medici care vor acoperi posturile vacante din spitale, cu specialitatea medicina de urgenta”, a declarat ministrul Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Demnitarul s-a aflat la finalul saptamanii trecute intr-o vizita in judetul Salaj, acolo unde a si facut aceste declaratii.

Etichete: medicina de urgenta, medici de familie, posturi vacante medici

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces gratuit la servicii medicale pentru copiii fara CNP

Primele doze de vaccin antigripal distribuite in teritoriu

Reorganizarea activitatii de transplant cu fonduri europene

ARPIM: Interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente poate avea doar caracter temporar

UPDATE | Proiect de eliminare a pretul de referinta pentru medicamentele generice si biosimilare