Pintea, despre negocierile cu sindicalistii: Putem negocia orice, dar in limitele legii

03/07/2019

Pintea, despre negocierile cu sindicalistii: Putem negocia orice, dar in limitele legii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-despre-negocierile-cu-sindicalistii-putem-negocia-orice-dar-in-limitele-legii/

Referindu-se la discutiile cu sindicalistii din Sanatate, ministrul Sorina Pintea spune ca exista ‘un blocaj’ din cauza numarului de zile de concediu suplimentare pe care acestia il cer.

“Am citit si eu si am fost foarte surprinsa (de afirmatiile sindicalistilor – n.r.), dar cred ca protestele acestea au un singur motiv: negocierea contractului colectiv de munca, nu neaparat indicatorii de performanta sau metodologii de concurs, pentru ca aceste lucruri le-am discutat la fiecare intalnire. Au fost cerute chiar de ei. (…) Am vazut ca se facea referire la indicatorii de performanta care nu au aparut nicaieri. Doar am discutat, am spus ca va fi o dezbatere publica, nu am spus ca vom impune niste lucruri. Referitor la contractul colectiv de munca, exista un blocaj din cauza numarului de zile de concediu suplimentar pe care sindicatele le-au solicitat. Noi am spus ca putem negocia orice, dar in limitele legii”, a precizat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, conform Agerpres.

Continut educational:

Ea a dat asigurari ca, din punctul sau de vedere, negocierile continua, dar ca trebuie ‘respectata legea’.

Consiliul de Coordonare al Federatiei ‘Solidaritatea Sanitara’ a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca a decis demararea unui program de proteste. Potrivit sindicalistilor, in forma in care a fost prezentata ‘public’, evaluarea in functie de performanta ‘risca sa fie instrument de reducere’ a salariilor, aflat la bunul plac al managerilor spitalelor.

Etichete: negocieri sindicate sanatate, concediu cadre medicale, solidaritatea sanitara

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Raport INS: A crescut numarul angajatilor din Sanatate

Ministerul Sanatatii a identificat solutii pentru 128 de medicamente

Sorina Pintea se intoarce la Baia Mare

UMF “Carol Davila” acorda sase titluri de Doctor Honoris Causa

DSP Caras-Severin a solicitat medicilor de familie cresterea ratei de vaccinare a copiilor