Pintea, de Ziua Internationala a Medicului: Sanatatea nu are culoare politica

01/10/2019
Pintea, de Ziua Internationala a Medicului: Sanatatea nu are culoare politica

Pintea, de Ziua Internationala a Medicului: Sanatatea nu are culoare politica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-de-ziua-internationala-a-medicului-sanatatea-nu-are-culoare-politica/

In fiecare an, la data de 1 octombrie incepand cu anul 1984, se celebreaza Ziua Internationala a Medicului.
Cu ocazia sarbatorii din acest an, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a transmis un mesaj medicilor din Romania, subliniind ca meseria de medic inseamna multa responsabilitate, dar, in primul rand, dragoste pentru semeni.

“Transmit astazi salutul si respectul meu medicilor, acestor profesionisti care isi dedica viata pacientilor si nu se opresc niciodata din studiu, din a sti mai mult. Guvernul Romaniei a inteles nevoile sistemului sanitar si a profesionistilor acestui domeniu si, in ultimii doi ani, a luat mai multe masuri importante in cadrul Programului de Guvernare in care si-a asumat Sanatatea, ca domeniu prioritar. An de an, bugetul Sanatatii a fost majorat si, dupa ce, anul trecut au crescut salariile medicilor si asistentilor medicali la nivelul anului 2022, anul acesta Guvernul a alocat un buget istoric pentru investitiile in Sanatate, de peste 6 ori mai mare, astfel incat sa fie create conditiile necesare pentru a putea lucra in conditii profesioniste si oferi pacientilor un act medical de calitate”, transmite ministrul Sanatatii de Ziua Internationala a Medicului.

In mesajul sau,Pintea mai afirma ca “sanatatea nu are culoare politica, iar investitiile sunt realizate in toate zonele tarii, astfel incat intreaga populatie sa beneficieze de un acces mai bun la servicii medicale de calitate”.

Ea a mai urat succes si putere de munca viitorilor medici care incep astazi anul universitar, dar si profesorilor.

“Tinerilor care ne urmeaza vreau sa le amintesc ca, meseria de medic inseamna multa responsabilitate, dar, in primul rand dragoste pentru semeni”, a mai precizat ministrul Sorina Pintea.

Etichete: ziua medicului, sarbatori sanatate, medicii din romania, meseria de medic

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: