Pintea: Bugetul alocat sanatatii este mai mare cu 6,1 miliarde de lei

22/02/2019

Pintea: Bugetul alocat sanatatii este mai mare cu 6,1 miliarde de lei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-bugetul-alocat-sanatatii-este-mai-mare-cu-61-miliarde-de-lei/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca bugetul alocat Sanatatii pentru acest an a ajuns la aproape 5% din PIB si ca va face mult bine pacientilor din Romania.

Potrivit Agerpres, demnitarului afirma ca finantarea din acest an va permite continuarea proiectelor demarate in anii anteriori, dar si demararea unor noi proiecte si programe menite sa imbunatateasca serviciile medicale de care beneficiaza populatia.

Continut educational:

“Anul acesta bugetul alocat sanatatii este mai mare cu 6,1 miliarde de lei, astfel incat am ajuns la un procent de aproape 5% din PIB. Nu uitam ca am pornit cu aproximativ 2%. Orice suma alocata in plus la sanatate inseamna pacienti care beneficiaza de tratamente si servicii medicale necesare, inseamna pacienti salvati. Discutam despre bugetul pentru investitii. De la 193 de milioane anul trecut, am ajuns la 1 miliard 183 de milioane, adica o crestere de 84%. Asta inseamna ca exista bani pentru achizitionarea de aparatura, exista bani pentru reparatii capitale si exista bani pentru finalizarea lucrarilor incepute. (…) Este un buget pe care il asteptam cu totii. Este un buget care va face mult bine pacientilor din Romania”, a declarat ministrul Sanatatii potrivit sursei citate.

Printre altele, Sorina Pintea a spus ca va fi finalizata achizitia a 1.000 de incubatoare, se va achizitiona aparatura pentru sectiile de obstetrica-ginecologie, ecografe performante.va fi majorat numarul de proceduri pentru fertilizarea in vitro, se va finanta testul genetic de screening prenatal noninvaziv care depisteaza anomaliile genetice ale fatului si va fi introdus un program national de testare si tratament pentru carenta de vitamina D.

Etichete: bugetul sanatatii, bugetul, Pintea, PIB

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie