Pintea: A scazut numarul celor carora li s-a pretins sau care au dat spaga, plati informale

20/05/2019

Pintea: A scazut numarul celor carora li s-a pretins sau care au dat spaga, plati informale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pintea-a-scazut-numarul-celor-carora-li-s-a-pretins-sau-care-au-dat-spaga-plati-informale/

Ministrul Sanatatii spune ca din statisticile centralizate la nivelul ministerului reiese ca a scazut numarul celor carora li s-a pretins sau care au dat spaga in spitale.

Continut educational:

“S-au facut nenumarate dezbateri vizavi de spaga in spitale. Este, practic, un proces care se petrece intre medic si pacient sau medic si apartinator. Daca cele doua parti nu o sa inteleaga, pornind de la cel care ‘pseudocere’, pentru ca, fac aici o paranteza, doar 2% conditioneaza actul medical, restul se uita urat, asa spun pacientii, ca asteapta. Daca nu o sa inteleaga fiecare dintre parti ca nu mai merge asa atunci va fi foarte greu. Exista cadrul legal, exista organe care pot sa pedepseasca acest gen de activitate, din pacate, inca, mi s-a spus si mie la intrarea in spital (n.r. – Spitalul Judetean din Zalau) ca inca se mai practica. (…) Cu toate ca acest fenomen este inca prezent, din statistici a scazut numarul celor carora li s-a pretins sau care au dat spaga, plati informale, le spunem, asta din acel chestionar de feedback pe care noi il avem si pentru care facem rapoarte pe care le postam pe site-ul ministerului. Pe de alta parte, din cei care spun ca li s-a pretins, doar 2,3% au spus ca da, sunt de acord sa transmita mai departe reclamatiile lor catre organele de ancheta”, a precizat Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Etichete: spaga spitale, plati informale, ministrul sanatatii

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministerul Sanatatii a retras 28 de acte normative aflate in dezbatere publica

Bugetul pentru programele nationale de sanatate a fost majorat (CNAS)

Ministrul Sanatatii: Cadrele medicale vor primi drepturile salariale

Difterie in Ucraina, aproape de granita cu Romania | Recomandari pentru medicii de familie

Ciurchea: Sa gasim solutii pentru a asigura pacientilor un acces cat mai facil la servicii medicale