Pfizer confirma ca tratamentul sau anti-Covid are o eficienta de aproape 90%

15/12/2021
Pfizer confirma ca tratamentul sau anti-Covid are o eficienta de aproape 90%

Pfizer confirma ca tratamentul sau anti-Covid are o eficienta de aproape 90%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pfizer-confirma-ca-tratamentul-sau-anti-covid-are-o-eficienta-de-aproape-90/

Compania Pfizer a confirmat ca pastila sa anti-COVID-19 a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare si de deces in cazul persoanelor cu risc crescut de a dezvolta o forma severa de Covid-19, atunci cand este luata in primele zile de la aparitia simptomelor, relateaza AFP.

Aceste rezultate se bazeaza pe studiile clinice realizate in randul a peste 2.200 de persoane si confirma ceea ce fusese anuntat la inceputul lunii noiembrie in urma rezultatelor preliminare, scrie si Agerpres.

Potrivit surselor citate, nu s-au inregistrat decese in randul celor care au primit tratamentul. Participantii erau nevaccinati si prezentau un risc crescut de a dezvolta o forma grava de COVID-19.

Totodata, Pfizer a anuntat ca tratamentul sau antiviral ar trebui sa fie eficient si impotriva variantei Omicron.

“Aceasta subliniaza potentialul acestui medicament candidat de a salva vietile pacientilor din intreaga lume. Variantele ingrijoratoare, precum Omicron, au exacerbat nevoia de optiuni de tratament accesibile pentru cei care contracteaza virusul “, a declarat Albert Bourla, presedintele Pfizer, intr-un comunicat de presa.

Etichete: tratament antiviral covid, pastila anti-Covid, tratament covid pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: