Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

30/07/2021
Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pfizer-a-treia-doza-de-vaccin-produce-de-5-ori-mai-multi-anticorpi-impotriva-variantei-delta/

Compania Pfizer a anuntat ca o a treia doza de vaccin anti-Covid poate impulsiona protectia impotriva variantei Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, comparativ cu schema de vaccinare cu doua doze. Compania americana citeaza un studiu preliminar, transmite agentia EFE.

Aceste date arata ca o a treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta la persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani si de peste 11 ori mai multi anticorpi la persoanele din grupa de varsta 65-85 de ani, comparativ cu nivelul anticorpilor creati dupa a doua doza, scrie si Agerpres.

Astfel, Pfizer estimeaza ca aceasta a treia doza de consolidare ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta, fata de schema alcatuita din doua doze.

Aceste date se regasesc intr-o prezentare discutata in cadrul unei conferinte telefonice pentru analiza rezultatelor financiare trimestriale ale companiei farmaceutice.

Dupa cum au explicat managerii acestei companii la conferinta, Pfizer estimeaza ca ”este nevoie de o a treia doza de consolidare intr-un interval cuprins intre 6 si 12 luni dupa vaccinarea completa pentru a mentine nivelurile ridicate de protectie” impotriva COVID-19, in conditiile in care Delta este varianta coronavirusului ”cea mai transmisibila” observata pana in prezent, mai relateaza sursele citate.

Studiul prezentat, inca nefinalizat si care inca nu a fost evaluat de alti experti din domeniu, mai arata ca doza de consolidare administrata la cel putin o jumatate de an dupa a doua doza de vaccin este bine tolerata si genereaza niveluri inalte de anticorpi impotriva coronavirusului original si variantei Beta.

Pfizer intentioneaza sa solicite FDA autorizarea administrarii celei de-a treia doze din vaccinul anti-Covid.

Etichete: a treia doza, doza trei vaccin anti-covid, pfizer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: