Petitie pentru plata optionala a CAS pentru romanii din strainatate care dovedesc ca nu pot plati

01/03/2016

Petitie pentru plata optionala a CAS pentru romanii din strainatate care dovedesc ca nu pot plati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/petitie-pentru-plata-optionala-a-cas-pentru-romanii-din-strainatate-care-dovedesc-ca-nu-pot-plati/

MEDICI+BANIPlata CAS de catre romanii din strainatate care nu pot face dovada veniturilor, sa fie una optionala. Este o propunere lansata printr-o petitie de catre un partid politic.

“In acest moment, pe Codul de procedura fiscala exista o prevedere ca veniturile transmise de catre cei care muncesc in strainatate catre familii sa fie impozitate si sa fie acolo unde nu exista asigurari sociale pe care sa le poata demonstra in fata ANAF, sunt taxate aceste venituri cu cei 5,5% contributii pentru asigurari de sanatate. In opinia noastra, a PSRO – si vom lansa o petitie in acest sens – este anormal ca cei care din motive diferite nu pot face aceasta dovada sa fie taxati pentru servicii de care nu beneficiaza in Romania. Deci ei muncesc in strainatate si este anormal ca pentru bunuri si servicii de natura asigurarilor de sanatate, la care nu apeleaza, sa fie taxati”, a declarat Mircea Geoana, presedintele Partidul Social Romanesc (PSRO), conform Agerpres.

Initiatorii petitiei au mai anuntat ca intentioneaza sa propuna si un proiect legislativ ca aceste contributii care ‘devin automate din partea statului roman’ sa devina facultative.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga