Petitie pentru plata optionala a CAS pentru romanii din strainatate care dovedesc ca nu pot plati

01/03/2016

Petitie pentru plata optionala a CAS pentru romanii din strainatate care dovedesc ca nu pot plati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/petitie-pentru-plata-optionala-a-cas-pentru-romanii-din-strainatate-care-dovedesc-ca-nu-pot-plati/

MEDICI+BANIPlata CAS de catre romanii din strainatate care nu pot face dovada veniturilor, sa fie una optionala. Este o propunere lansata printr-o petitie de catre un partid politic.

“In acest moment, pe Codul de procedura fiscala exista o prevedere ca veniturile transmise de catre cei care muncesc in strainatate catre familii sa fie impozitate si sa fie acolo unde nu exista asigurari sociale pe care sa le poata demonstra in fata ANAF, sunt taxate aceste venituri cu cei 5,5% contributii pentru asigurari de sanatate. In opinia noastra, a PSRO – si vom lansa o petitie in acest sens – este anormal ca cei care din motive diferite nu pot face aceasta dovada sa fie taxati pentru servicii de care nu beneficiaza in Romania. Deci ei muncesc in strainatate si este anormal ca pentru bunuri si servicii de natura asigurarilor de sanatate, la care nu apeleaza, sa fie taxati”, a declarat Mircea Geoana, presedintele Partidul Social Romanesc (PSRO), conform Agerpres.

Initiatorii petitiei au mai anuntat ca intentioneaza sa propuna si un proiect legislativ ca aceste contributii care ‘devin automate din partea statului roman’ sa devina facultative.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii