Petitie adresata tuturor salariatilor din sistemul public de sanatate

26/09/2019
Petitie adresata tuturor salariatilor din sistemul public de sanatate

Petitie adresata tuturor salariatilor din sistemul public de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/petitie-adresata-tuturor-salariatilor-din-sistemul-public-de-sanatate/

Federatia “Solidaritatea Sanitara” a initiat o petitie adresata tuturor salariatilor din sistemul public de sanatate pentru aplicarea normei de calcul al sporului de tura prin raportare la salariul de baza actual.

Potrivit initiatorilor, petitia urmareste sa obtina sprijinul Camerei Deputatilor pentru reinstaurarea, in privinta tuturor sporurilor, a principiului “spor acordat si calculat pentru fiecare salariat din sanatate, raportat la locul de munca si la salariul de baza actual”.

Federatia “Solidaritatea Sanitara” a solicitat Camerei Deputatilor:

• sa aprobe cu modificari proiectul de lege 93/2019, in sensul modificarii alin. 2 al art. 34 din OUG 114/2018 limitand prevederile sale la anul 2019. Forma acestui aliniat va trebui sa fie urmatoarea: „(2) Pentru anul 2019, cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se mentine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018, in masura in care personalul ocupa aceeasi functie si isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.”

• sa aprobe proiectul de lege 212/2018;

Si a lansat o petitie pentru sustinerea modificarii legislatiei salarizarii in sensul:

• acordarii dreptului la raportarea procentuala a tuturor sporurilor la salariul de baza actual pentru toti salariatii din sanatate;

• aplicarii Regulamentului de sporuri specific sanatatii pentru intregul personal din unitatile sanitare si medico-sociale.

“Aceasta este o ultima sansa de a modifica legea salarizarii astfel incat toate categoriile de personal sa aiba dreptul la sporurile prevazute de Regulamentul de sporuri din sanatate si la raportarea tuturor sporurilor la salariul de baza actual”, potrivit petitiei initiate de Federatia “Solidaritatea Sanitara” .

Potrivit initiatorilor, in momentul semnarii petitiei in numele fiecarui semnatar este transmis automat cate un e-mail catre toti deputatii din circumscriptia electorala din care face parte.

Etichete: salariatii din sistemul public de sanatate, sporuri sanatate, spor de tura, salariul de baza sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: