Peste o suta de suspiciuni de rujeola in Harghita

05/07/2017

Peste o suta de suspiciuni de rujeola in Harghita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-o-suta-de-suspiciuni-de-rujeola-in-harghita/

Peste o suta de cazuri de suspiciune de rujeola s-au inregistrat in ultimele saptamani la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, peste jumatate dintre ele fiind confirmate, potrivit conducerii unitatii medicale.

In unele dintre aceste situatii a fost solicitata interventia Politiei Locale in unitatea sanitara dupa ce apartinatorii pacientilor au comis acte de vandalism si au agresat cadrele medicale, iar unii dintre bolnavi au plecat din spital fara acceptul medicului curant, scrie Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de directorul de ingrijiri al Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Fazakas Zsuzsanna, in ultima perioada au fost internati 104 pacienti cu suspiciune de rujeola, atat din localitatea Betesti cat si din municipiul Odorheiu Secuiesc, toti provenind din comunitatile de romi.

Un numar de 72 dintre acestia au fost deja externati, 54 avand boala confirmata, dar fiind vindecati. Alti 32 de pacienti se afla internati in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal, fiind posibil ca in cazul a 18 dintre ei boala sa fie confirmata.

Conform sursei citate, o parte dintre bolnavi sufera si de tuse convulsiva. Majoritatea pacientilor sunt minori, iar sugarii sunt internati cu mamele pentru ca sunt alaptati.

Potrivit Agerpres, managerul spitalului, Lukacs Antal, a declarat ca s-a inregistrat o situatie exceptionala, careia i s-a facut fata pana acum. Din cauza numarului mare de cazuri, conducerea spitalului a fost nevoita sa suplimenteze numarul de paturi din sectia de boli infectioase, iar sase dintre pacienti au fost trimisi la Sectia de Boli Infectioase din Miercurea Ciuc.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: