Peste 98.000 de minori au fost vaccinati anti-Covid

22/06/2021

Peste 98.000 de minori au fost vaccinati anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-98-000-de-minori-au-fost-vaccinati-anti-covid/

Premierul Florin Citu spune ca, din datele obtine pana in prezent, 98.134 de minori cu varste intre 12 si 17 ani din Romania au fost vaccinati impotriva Covid-19.

“Sustin vaccinarea pentru populatie, avem nevoie de cat mai multi oameni vaccinati, dar, cand vorbim de tineri sub 18 ani, aici, parintii si tutorii sunt cei care iau deciziile si trebuie sa ia cele mai bune decizii. Din datele pe care le avem pana acum, sunt 98.134 de minori cu varste intre 12 si 17 ani care s-au vaccinat, iar, dintr-un raport privind dorinta de vaccinare a elevilor, 45,5 % dintre elevi considera ca este foarte important si important sa se vaccineze. Eu zic ca avem un start bun in ceea ce priveste tinerii, acum as indrazi sa spun mai bun decat la adulti, sub foarte multe aspecte, in ceea ce priveste dorinta de vavcinare. Ne bucura ca informatia a ajuns pana la tineri”, a declarat Florin Citu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, premierul a mai punctat ca efectele campaniei de vaccinare se vad, atat prin numarul de persoane infectate zilnic, care a scazut, dar si al internarilor la ATI si al deceselor inregistrate, de asemenea, cu cifre in scadere.

Etichete: vaccinare minori, vaccinare anti-Covid adolescenti,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: