Peste 90.000 de cadre medicale infectate cu Covid-19 la nivel global

07/05/2020
Peste 90.000 de cadre medicale infectate cu Covid-19 la nivel global

Peste 90.000 de cadre medicale infectate cu Covid-19 la nivel global

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-90-000-de-cadre-medicale-infectate-cu-covid-19-la-nivel-global/

Cel putin 90.000 de angajati in domeniul sanitar au fost infectati cu COVID-19, iar numarul acestora este posibil sa fie de doua ori mai mare, pe fondul informatiilor privind lipsa in continuare a echipamentelor de protectie. Afirmatiile apartin Consiliul International al Asistentilor Medicali (ICN), dupa cum transmite Reuters.

Intr-un comunicat de presa, ICN precizeaza ca boala provocata de coronavirus a ucis peste 260 de asistenti medicali, cerand autoritatilor sa tina evidente mai precise pentru a contribui la prevenirea raspandirii virusului intre personalul medical si pacienti, relateaza si Agerpres.

Asociatia, cu sediul la Geneva, a declarat in urma cu o luna ca 100 de asistenti medicali au murit in pandemia provocata de noul coronavirus care a aparut in orasul chinez Wuhan la sfarsitul anului trecut.

“Numarul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a crescut, credem noi, de la 23.000 la peste 90.000, insa este inca o cifra subestimata deoarece nu acopera fiecare tara din lume”, a spus Howard Catton, director executiv al ICN, pentru Reuters Television, potrivit surselor citate.

Estimarea de 90.000 se bazeaza pe informatiile colectate de la asociatiile nationale ale cadrelor medicale din 30 de tari, cifrele guvernamentale si informatii mass-media. ICN reprezinta 130 de asociatii nationale si peste 20 de milioane de asistenti medicali inregistrati.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care coordoneaza raspunsul global la pandemie, afirma ca cele 194 de state membre ale sale nu furnizeaza cifre complete cu privire la infectarile in randul angajatilor in domeniul sanitar, in conditiile in care acestea se confrunta cu o criza fara precedent.

Etichete: cadre medicale infectate covid-19, personal medical coronavirus, asistenti medicali infectat cu noul coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: