Peste 82.000 de persoane diagnosticate cu infectii respiratorii intr-o saptamana

03/12/2015

Peste 82.000 de persoane diagnosticate cu infectii respiratorii intr-o saptamana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-82-000-de-persoane-diagnosticate-cu-infectii-respiratorii-intr-o-saptamana/

gripa-infectii-respiratorii-racealaPeste 82.000 de persoane au fost diagnosticate cu infectii respiratorii acute in ultima saptamana, la nivel national, cu 2 % mai multe decat anul precedent.
Asta raporteaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, care anunta si ca primul caz de gripa din acest sezon a fost confirmat la barbat din Iasi.  Analizele au indicat drept cauza bolii virusul AH1N1. In sezonul trecut, primul caz de gripa a fost produs de virusul AH3N2.

La nivel national, in intervalul 16-22 noiembrie, au fost in total 82.883 de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica neconfirmata, infectii acute de cai respiratorii superioare (IACRS) si pneumonii, cu doi la suta mai multe comparativ cu cele inregistrate in aceeasi saptamana a sezonului anterior ( 81.244) si cu 0,3 la suta mai multe fata de cele inregistrate in saptamana precedenta (82.649), se arata in raportul Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile

De asemenea, in perioada 16-22 noiembrie, s-au inregistrat in total 29 de cazuri de gripa clinica in toata tara,  comparativ cu 33 in aceeasi perioada a sezonului trecut.

Pana la data de 22 noiembrie au fost vaccinate gratuit  cu vaccinul antigripal prin programul national de imunizare al Ministerului Sanatatii, un numar de 333.569 de persoane din grupele la risc.

“In acest sezon cu oscilatii mari de temperatura, recomandam continuarea vaccinarii la grupele de risc.Vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor de gripa. De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea afectiunilor respiratorii si a gripei”, a precizat purtatorul de cuvant al MS, Oana Grigore, conform Mediafax.

Pentru campania de vaccinare antigripala din acest sezon, Ministerul Sanatatii a cumparat un numar de 500.000 de doze.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: