Peste 800 de cazuri de rujeola la Satu Mare de la inceputul anului

04/07/2017

Peste 800 de cazuri de rujeola la Satu Mare de la inceputul anului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-800-de-cazuri-de-rujeola-la-satu-mare-de-la-inceputul-anului/

Peste 800 de cazuri de rujeola au fost inregistrate in acest an in judetul Satu Mare, in general la copii nevaccinati, potrivit conducerii DSP din acest judet.

“Incepand cu ianuarie 2017, in judetul Satu Mare s-au inregistrat pana in prezent un numar de 802 cazuri de rujeola. Avem o crestere mai mare in martie, aprilie si mai, perioada in care sunt mai frecvente imbolnavirile prin afectiuni la nivelul tractului superior, asa numitele viroze, sau raceli si o prevalenta mare observam in mediul rural. Cu majoritate covarsitoare, rujeola a afectat copii nevaccinati datorita lipsei de educatie si responsabilitate a parintilor care provin din comunitati cu statut economico-social precar. S-au inregistrat imbolnaviri de rujeola la grupa sub un an, la copiii care nu au fost cuprinsi inca in cartagrafiile de eligibilitate la vaccinare cu ROR, intrucat varsta optima este de 12 luni. Acesti copii au fost afectati prin convietuire sau vecinatate cu cazurile de rujeola inregistrata la fratii mai mari nevaccinati”, a declarat Macrina Mihai, sef DSP Satu Mare, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ea a spus ca au fost inregistrate astfel de situatii si la populatia de peste 15 ani, dar si un caz de deces.

Reprezentantei DSP Satu Mare au mai precizat ca institutia are circa 200 de vaccinuri ROR pe stoc si peste 1.600 distribuite la medicii de familie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: