Peste 8.700 de persoane din Caras-Severin au fost vaccinate impotriva gripei

20/12/2018
Peste 8.700 de persoane din Caras-Severin au fost vaccinate impotriva gripei

Peste 8.700 de persoane din Caras-Severin au fost vaccinate impotriva gripei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-8-700-de-persoane-din-caras-severin-au-fost-vaccinate-impotriva-gripei/

La nivelul judetului Caras-Severin, pana in urma cu cateva zile, au fost vaccinate impotriva gripei, in total, aproape 8.800 de persoane din grupele de risc.

“Pana pe data de 7 decembrie, au fost vaccinate 8.792 de persoane din grupele la risc, dintre care, 3.162 de persoane de 65 de ani si peste. In Caras-Severin, persoane cu varsta cuprinsa intre sase luni si 64 ani, aflate in evidenta cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, cu diabet zaharat, astm si cu virusul imunodeficientei umane, sunt catagrafiate 2.196. De asemenea, gravide sunt 473, iar persoane, adulti si copii, rezidente in institutii de ocrotire sociala sau care acorda asistenta medicala, sociala si de ingrijire la domiciliul persoanelor la risc inalt sunt 418. Nu in ultimul rand, medici, cadre sanitare medii si personal auxiliar din spitale, unitati din ambulatoriu, salariati ai institutiilor de ocrotire, salariati ai unitatilor de bolnavi cronici, catagrafiati in Caras-Severin, sunt 1.776, in timp ce persoane cu varsta egala sau peste 65 de ani, 7.703. Pana in prezent, nu s-au inregistrat cazuri de gripa”, a declarat reprezentantul declarat Directiei de Sanatate Publica Caras-Severin, Dan Milos, citat de Agerpres.

Din totalul de 12.566 de persoane catagrafiate la nivelul judetului, 7.703 o reprezinta populatia de 65 de ani si peste.

Vaccinul a fost repartizat in cantitate suficienta si pentru unitatile medicale cu profil de boli de nutritie si diabet si oncologie, avand in vedere faptul ca marea majoritate a pacientilor aflati in evidenta sunt persoane in varsta. Totodata, s-a organizat, separat, vaccinarea antigripala la nivelul sectiei de hemodializa si a persoanelor seropozitive HIV, unde s-au vaccinat o suta de persoane, mai relateaza sursa citata.

De asemenea, potrivit directorului DSP Caras-Severin, pentru medicii de familie din judet au fost repartizate 8.117 doze de vaccin antigripal, activitatea de vaccinare a persoanelor la risc de a dezvolta complicatii din cauza gripei fiind in plina desfasurare.

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: