Peste 7000 de doze de vaccin pneumococic la Iasi

26/09/2017

Peste 7000 de doze de vaccin pneumococic la Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-7000-de-doze-vaccin-pneumococic-la-iasi/


Vaccinul pneumococic introdus anul acesta in Programul National de Vaccinare a ajuns la Iasi la sfarsitul saptamanii trecute, au anuntat luni reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Marius Voicescu, purtatorul de cuvant al DSP Iasi, a declarat ca au ajuns 7.260 de doze, care incepand de luni sunt distribuite la cabinetele medicilor de familie din judetul Iasi.

“Pe langa vaccinul pneumococic ‘Prevenar 13’ s-a distribuit si scrisoarea metodologica ce se refera la protocolul de vaccinare. Campania de imunizare va demara la inceputul lunii octombrie si vor fi vaccinati nou-nascutii din luna august 2017, care implinesc doua luni in octombrie 2017. Dozele de vaccin achizitionate acopera necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum si pentru primele luni din 2018. Ca si in cazul altor vaccinuri din Programul National de Vaccinare, Ministerul Sanatatii a semnat un Acord Cadru de achizitie cu producatorul, pentru o perioada de 4 ani. In acest mod, vor fi preintampinate orice dificultati legate de disponibilitatea acestui vaccin in viitor”, a declarat Marius Voicescu, potrivit Agerpres.

El a mai precizat ca vaccinul pneumococic se administreaza copiilor in mod gratuit, conform schemei de vaccinare, in cabinetul medicului de familie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice