Peste 70% dintre noile cazuri de Covid-19, inregistrate in zonele urbane

25/02/2021
Peste 70% dintre noile cazuri de Covid-19, inregistrate in zonele urbane

Peste 70% dintre noile cazuri de Covid-19, inregistrate in zonele urbane

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-70-dintre-noile-cazuri-de-covid-19-inregistrate-in-zonele-urbane/

Peste 73% dintre cazurile de infectie cu noul coronavirus au fost inregistrate in perioada 8-21 februarie in zone urbane, potrivit unui raport al Institutul National de Sanatate Publica (INSP) privind evolutia epidemiei.

Potrivit sursei citate, 73,3% dintre cazurile de infectie s-au inregistrat intre 8 -21 februarie in mediul urban, iar 26,7% in rural.

In ceea ce priveste numarul total de cazuri inregistrate in perioada 8-21 februarie, 50,3% au fost in doar 12 municipii, relateaza si Agerpres.

La data de 23 februarie, din totalul cazurilor confirmate (in perioada 8 – 21 februarie) in grupa de varsta 0-19 ani, 2,9% erau internati in sectii (din care 44,7% cu forme usoare sau asimptomatici) si 0,2% erau internati in sectii de ATI.

“In perioada urmatoare este posibil sa se observe un impact indirect datorat faptului ca 97% din cazurile din grupa 0-19 ani sunt izolate la domiciliu. Este posibil ca aceste cazuri sa transmita infectia la persoanele adulte din aceeasi locuinta, iar acestea, in functie de varsta si comorbiditati, sa prezinte forme de boala care sa necesite spitalizare”, avertizeaza INSP in raport.

Conform sursei citate, observarea cresterii numarului de cazuri nu poate fi pusa pe seama raspandirii in comunitate a variantei de virus din Marea Britanie.

“Era de asteptat ca deschiderea scolilor va introduce un nivel sporit de mobilitate si interactiune suplimentare in cadrul comunitatilor, ceea ce va afecta situatia epidemiologica. La acestea se adauga si redeschiderea in unele zone a activitatilor operatorilor economici din domeniul horeca, jocuri de noroc si cultura, precum si probabil o relaxare la nivel individual in ceea ce priveste masurile de protectie si a interactiunilor, datorata ‘oboselii pandemice”, se mai afirma in analiza INSP citata de Agerpres.

Etichete: cazuri noi covid, pandemie coronavirus romania, insp

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: