Peste 60% din personalul sanitar este vaccinat sau a trecut prin infectia cu SARS-CoV-2

10/08/2021
Peste 60% din personalul sanitar este vaccinat sau a trecut prin infectia cu SARS-CoV-2

Peste 60% din personalul sanitar este vaccinat sau a trecut prin infectia cu SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-60-din-personalul-sanitar-este-vaccinat-sau-a-trecut-prin-infectie/

Conform sintezei realizate de Federatia SANITAS Romania, in acest moment, 60,14% din personalul angajat in Sanatate sunt fie vaccinati, fie au fost infectati cu SARS-CoV-2 in ultimele 6 luni.

Pe categorii profesionale, cea mai mare rata procentuala este inregistrata in randul medicilor (71,36%), iar cea mai scazuta in randul personalului sanitar auxiliar (52,8%).

“In baza datelor colectate, putem concluziona ca numarul personalului imunizat prin vaccinare sau in urma trecerii prin boala este foarte aproape de valoarea procentuala necesara atingerii acelui nivel numit “imunizare in masa” sau “imunizare de turma”. In consecinta, consideram ca in interiorul categoriei de populatie “salariati in sistemul sanitar public” pericolul transmiterii si infectarii este minim.

Daca raportam aceste date la cele facute publice de Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19, constatam ca rata procentuala medie de vaccinare a angajatilor din sanatate (60,14%) este de aproape doua ori si jumatate mai mare decat rata de vaccinare a intregii populatii din Romania (25,67%), precizeaza reprezentantii Federatiei Sanitas

Potrivit sindicalistilor, acesta este “un argument in plus pentru a demonstra ca personalul angajat in Sanatate NU reprezinta un risc major de infectare!”

“Sa nu ignoram nici faptul ca angajatii din Sanatate lucreaza intr-un mediu protejat: poarta echipament si se protejeaza prin toate mijloacele specifice, fiind mai putin probabil sa transmita boala. Mai mult, 3,69% din numarul de salariati au trecut prin boala, astfel ca beneficiaza de o imunitate celulara puternica, mai valoroasa si mai indelungata. Prin urmare, toate aceste date si argumente sustin punctul de vedere al Federatiei Sanitas conform caruia nu se justifica emiterea unui act normativ care sa oblige angajatii din Sanatate la vaccinare sau la testarea periodica pe banii salariatilor! O campanie mai coerenta, mai bine tintita si mai bine documentata, desfasurata de autoritati, ar putea fi o solutie mai corecta si mai onesta pentru cresterea numarului de vaccinati anti COVID-19, atat in sistem, cat si la nivelul intregii populatii.”, mai precizeaza Sanitas.

Datele colectate la solicitarea Federatiei SANITAS pana in prezent, sintetizate si publicate in forma grafica au fost transmise oficial si direct de 162 de institutii medicale publice, sub semnatura reprezentantilor legali ai acestora; datele colectate se refera la peste 90.300 de angajati din sistemul de sanatate.

Etichete: vaccinare anti-covid personal sanitar, imunitate covid personal sanatate, federatia sanitas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: