Peste 560 de cazuri confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare

02/04/2021

Peste 560 de cazuri confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-560-de-cazuri-confirmate-cu-variante-ale-sars-cov-2-care-determina-ingrijorare/

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) informeaza ca, pana la data de 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare. Dintre acestea, 557 – cu varianta britanica (B.1.1.7), trei cazuri cu varianta sud-africana (B.1.351) si doua cazuri cu varianta braziliana (P.1).

“Cazul nou confirmat cu varianta sud-africana (B.1.351), un barbat de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu trei cazuri de COVID-19 din municipiul Bucuresti, din care doua confirmate cu aceasta varianta. Este cazul index al focarului, avand istoric de calatorie doar in tara. Locul expunerii nu poate fi precizat”, informeaza INSP.

Pana la data de 28 martie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare (VOC) a fost de 53,5%.

Potrivit sursei citate, au fost raportate la INSP – CNSCBT un numar de 1.050 de secventieri, iar cele patru laboratoare care au raportat rezultatele sunt: Institutul ‘Cantacuzino’, Institutul ‘Matei Bals’, MedLife si Universitatea ‘Stefan cel Mare’ din Suceava.

Etichete: variante coronavirus, tulpini noi sars-cov-2, insp

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: