Peste 480 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, la Suceava

07/04/2020
Peste 480 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, la Suceava

Peste 480 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, la Suceava

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-480-de-cadre-medicale-infectate-cu-noul-coronavirus-la-suceava/

In judetul Suceava sunt 488 de cadre medicale si auxiliare confirmate cu COVID-19, de la inceputul evolutiei noului coronavirus si pana in prezent. Dintre acestea, 375 sunt de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava, doua la Spitalul Municipal Radauti, 44 la Spitalul Municipal Falticeni si 67 la Spitalul Municipal Campulung Moldovenesc, relateaza Agerpres.

Conducerea DSP Suceava a spus ca, in prezent, in laboratorul de biologie moleculara de la SJU Suceava se efectueaza analizele pentru diagnosticarea COVID-19 pentru probele recoltate in aceasta unitate de la personalul medical si de la pacienti, restul probelor recoltate din judet fiind trimise pentru analize in laboratoare din alte judete.

”Se lucreaza 100 de teste pe zi, dar pe masura ce trec zilele, in judetul Suceava va creste capacitatea de testare”, a spus Manuela Trifan, director DSP Suceava, conform sursei citate.

In perioada urmatoare, va fi testat personalul de la spitalele din Vatra Dornei si Gura Humorului, DSP Suceava urmand sa trimita materialele necesare in acest sens, daca nu le au deja, iar recoltarea probelor se va face la fiecare unitate spitaliceasca si vor fi directionate pentru analiza catre laboratoare din alte judete.

Etichete: cadre medicale covid-19, cadre medicale suceava, teste covid-19, spitalul judetean suceava

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: