Peste 400 de certificate de conformitate cerute de doctorii care vor sa plece in strainatate

23/05/2019

Peste 400 de certificate de conformitate cerute de doctorii care vor sa plece in strainatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-400-de-certificate-de-conformitate-cerute-de-doctorii-care-vor-sa-plece-in-strainatate/

De la inceputul anului si pana in prezent, au fost eliberate 411 certificate de conformitate pentru medicii care vor sa lucreze strainatate.

“Ca sa poti profesa in strainatate este nevoie de certificate de conformitate. In 2010 au fost eliberate 7.829 de certificate de conformitate. In 2011 – 5.674, in anul 2017 – 2.794, iar in 2018 – 2.312. Anul acesta, pana acum, au fost eliberate 411 certificate de conformitate. (…) De mentionat ca nu toti cei care ridica aceste certificate merg sa profeseze, dar este singurul barometru pe care il avem in acest moment. Eu cred ca nu vom depasi 1.300, hai sa facem o estimare pana la sfarsitul anului, pentru ca s-au majorat salariile, dar anul acesta dotam cu echipamente medicale sau cel putin incercam sa acoperim o parte din nevoile pe care Romania le are”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Pintea a precizat ca isi doreste intoarcerea acasa a cat mai multor medici.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

“Ne dorim sa revina cat mai multi, dar ne dorim sa plece cat mai putini, practic aici este balanta. Si cred ca cifrele vorbesc de la sine – 411 certificate de conformitate cerute pana in acest moment mie mi se pare foarte putin si un castig pentru Romania”, a mai afirmat demnitarul.

De altfel, ea sustine dupa majorarile salariale, potrivit unor statistici preliminare, ca s-au intors in tara, fara a fi pusi la socoteala si medicii care lucreaza in unitatile medicale apartinand de autoritatile locale, circa 150 de doctori.

Etichete: certificate de conformitate, medici romani in straintate, posturi vacante medici

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces gratuit la servicii medicale pentru copiii fara CNP

Primele doze de vaccin antigripal distribuite in teritoriu

Reorganizarea activitatii de transplant cu fonduri europene

ARPIM: Interzicerea exportului paralel pentru unele medicamente poate avea doar caracter temporar

UPDATE | Proiect de eliminare a pretul de referinta pentru medicamentele generice si biosimilare