Peste 4.500 de medici de familie angrenati in procesul de vaccinare anti-Covid

10/11/2021
Peste 4.500 de medici de familie angrenati in procesul de vaccinare anti-Covid

Peste 4.500 de medici de familie angrenati in procesul de vaccinare anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-4-500-de-medici-de-familie-angrenati-in-procesul-de-vaccinare-anti-covid/

4.542 de medici de familie sunt angrenati, in prezent, in procesul de vaccinare anti-COVID propriu-zis, potrivit presedintelui CNCAV, dr. Valeriu Gheorghita.

Vaccinarea la nivelul cabinetelor de medicina de familie a demarat la inceputul lunii mai, iar pana in prezent, au fost incheiate peste 3.000 de contracte cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru activitatea de vaccinare.

“Pe langa cei 3.127 de medici de familie care vaccineaza in cabinetele proprii, mai sunt 1.415 medici de familie care lucreaza in centrele de vaccinare fixe, centrele de vaccinare organizate atat in unitati medicale, cat si cele din afara unitatilor medicale, ceea ce inseamna un total de 4.542 de medici de familie angrenati in procesul de vaccinare propriu-zisa, adica reprezinta 43% din numarul total al medicilor de familie care in momentul acesta au contract incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate”, declarat seful CNCAV intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, pana pe 8 noiembrie au fost vaccinate peste 776.000 de persoane in cabinetele de medicina de familie, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 11% fata de saptamana precedenta.

Etichete: medici de familie, vaccinare anti-covid la medicul de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: