Peste 215.000 de elevi din Romania au fost vaccinati cu cel putin o doza

29/09/2021
Peste 215.000 de elevi din Romania au fost vaccinati cu cel putin o doza

Peste 215.000 de elevi din Romania au fost vaccinati cu cel putin o doza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-215-000-de-elevi-din-romania-au-fost-vaccinati/

Peste 215.000 de elevi cu varste intre 12 si 19 ani au primit cel putin o doza de vaccin, pana in prezent.

“In momentul de fata, la nivel national, sunt peste 215.000 de elevi si tineri cu varsta cuprinsa intre 12 si 19 ani care au primit cel putin o doza de vaccin. Trebuie sa prioritizam lucrurile in favoarea si in beneficiul nostru individual si al comunitatii din care facem parte. In mod deosebit este important ca cei vulnerabili, cei varstnici, cei cu afectiuni cronice sa mearga sa se vaccineze pentru ca, in felul acesta, se vor proteja mai mult de formele grave de imbolnavire. De asemenea, tinerii trebuie sa se vaccineze si de asemenea elevii care merg in colectivitate, care interactioneaza trebuie sa se vaccineze. Avem doua vaccinuri autorizate pentru grupa de varsta 12-17 ani inclusiv, vaccinurile de la compania BioNtech/Pfizer si vaccinurile de la compania Moderna”, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele CNCAV, miercuri, intr-o conferinta de presa.

De altfel, medicul militar a mai precizat ca, in ultimele doua saptamani, a crescut numarul persoanelor care au venit la centrele de vaccinare.

“Aproape 20.000 de persoane au fost ieri vaccinate cu prima doza si ne dorim ca acest numar sa fie in crestere. Ar fi foarte important ca in perioada urmatoare sa atingem capacitatea maxima de vaccinare, sa depasim 100.000 de doze administrate in fiecare zi. In felul acesta putem sa recuperam ceea ce am pierdut in saptamanile anterioare si sa atingem o acoperire vaccinala suficient de crescuta, incat sa limitam consecintele pandemiei. Si cand vorbim de consecintele pandemiei vorbim, de fapt, de pierderea vietilor omenesti”, a mai precizat medicul militar, care a subliniat ca vaccinarea este importanta pentru ca scolile sa poata functiona cu prezenta fizica.

Etichete: elevi vaccinati, vaccinare anti-Covid elevi, acoperire vaccinala

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: